Fira in det nya året med ekologisk, barnvänlig mjölkfri och glutenfri tårta

20181224_111751

Vi har hittat en ny favorittårta, som är fantastiskt god och som passar perfekt till små barn. Tårtans olika lager består av raw food-glass,  bovetepannkakor, choklad och carob, samt raw food-botten.

Bovetepannkakor (mjölkfria, glutenfria och äggfria pannkakor)

Detta behöver du:
400 gram ekologiskt bovetemjöl
2 liter ekologisk ris- och kokosmjölk
3 förpackningar med ekologisk kokosgrädde
6 msk chiafrön
3 msk psylliumfröskal
Ekologisk kokosolja för stekning

Såhär gör du:
Blanda alla ingredienser och stek pannkakorna på svag värme. Om smeten tjocknar så kan du späda ut med vatten. Använd rikligt med kokosolja vid stekning.

Raw food-botten 

Detta behöver du:
5 dl ekologiska valnötter
2 dl ekologisk kokosolja
25 ekologiska urkärnade dadlar

Såhär gör du:
Mixa alla ingredienser i en mixer till dess att smeten är jämn och fin.

Övriga ingredienser:
3-4 förpackningar med Lily och Hannas raw food-glass med jordgubbssmak
4 msk ekologisk carob
400 gram ekologisk mörk choklad 85%
1 påse med ekologiska, torkade hallon

Såhär gör du:
Börja med smälta mörk choklad i vattenbad och häll ut i en form. Lägg gärna en duk eller biwaxpapper underst så att det är lätt att lossa och vända tårtan innan servering. Strö krossade hallon över den smälta chokladen och låt stå kylt till dess att chokladtäcket har stelnat. Lägg ett 2-3 cm tjockt lager med glass och toppa med ett tunt lager av carob och kanel. Ovanpå kan du sedan skära ut och lägga pannkakor som ett lager. Varva med ytterligare ett lager med glass och ännu ett lager med pannkakor. Allra längst upp trycker du sedan ut raw food-smeten som en botten. Låt stå i frysen till servering och när det är dags att äta, så vänder du bara ut tårtan från formen, så att chokladtäcket hamnar överst. Helt otroligt god tårta som älskas av både stora och små.