Ekologiska hus och Slow Food-glass

Efter de senaste dagarnas helt galna schema, så har jag äntligen tid för att blogga. Sedan igår är jag och min vän och kollega Anders från evitamin i Milano. Vi bor hos en svensk/italiensk kompis som heter Nicklas Guarnieri.

Han var ansvarig för all food and beverege på OS och är numera chef över alla kök som byggs på IKEA, Mcdonald´s, Burger King, Vapiano i Spanien, Tyskland, Schweiz och Frankrike. Med andra ord en superhärlig och rolig kille :-)

Under dagen har vi besökt Manolo Baisotti som är en av Italiens eldsjälar för att främja en ekologisk livsstil. Han är en av de första som tog fram och använde pellets och även en av de som arbetar starkast med ekologiskt bygge och trä. Eftersom han har ett brinnande engagemang för ekologi så gör han allt på egen hand och med naturliga råvaror och material.

Efter besöket hos Manolo besökte vi GROM, en Slow Food-kedja med glass, tillverkas helt utan mejeriprodukter, tillsatser eller liknande. Enda ingrediens är vatten och frukt, mörk choklad eller nötter. Mera sånt till världen :-)