Eat your greens, för ökat intag av CLA, vitaminer, mineraler, fibrer och klorofyll

CLA hyllas och anses vara ett viktigt ämne för att motverka cancer ämne. CLA främjar tillväxt av muskelmassan, stärker vår metabolism och ökar vår immunitet.

CLA kommer från det gräs som djuren äter, vilket är anledningen till att animaliska källor ofta benämns som CLA-rika. Däremot, så kan du absolut få i dig det via gräset, vilket då innebär att det är en ännu näringsrikare källa. 

Saft eller pulver från olika grässorter är fulla av näring och har särskilt höga koncentrationer av CLA. Det är också rikt på omega-3 fettsyror och på hälsofrämjande klorofyll. Vi behöver alltså inte äta fisk för att få i oss omega 3, utan kan konvertera det vi behöver via växtrikets omega 3-källor, främst gräs och alger. Kan du inte konvertera fetterna, så beror det på näringsbrister, ej på att källorna är omega 3-fattiga. En frisk kropp ska kunna klara sig på vegetabiliska fetter.  

CLA och dess förmåga att främja muskelmassa och styrka syns tydligt på våra djur. Hästar och kor lever ju faktiskt på gräs, vilket är ett ypperligt tecken på just detta. Om det inte gick att använda stärkande effekter i gräset, skulle inte djuren vara så starka och ha så vitala organ som de faktiskt har.

En annan intressant och viktig ingrediens i grässorter är klorofyll. Gräs är den mest potenta källan till klorofyll, vilken har slående likheter med våra mänskliga röda blodkroppar. Enda skillnaden är att vi har en järnatom i vårt hemaglobin, medan klorofyll istället har en magnesiumatom.

Läs mer om greens och färskpressade smoothies:

www.kostkoll.se
www.rawfood-kost.se
www.smoothie-recept.se
www.vegetarisk.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se  
www.naturalnews.se

www.kosttipset.se