DHA och EPA fettsyror kan minska risk för dödlighet efter hjärtinfarkt

En prospektiv multicenter studie med 1144 patienter som insjuknat i hjärtinfarkt visar att tillskott med fiskolja efter utskrivning ökar fettsyranivåerna i blodet och således minskar risk för dödlighet. Fettsyror i röda blodkroppar mättes hos patienter vid insjuknande och efter 2 år. Resultat tyder på att nivåer av EPA och DPA nivåer kan förutsäga tvåårs-dödlighet hos patienter med hjärtinfarkt.
 
Reference: ”Red blood cell fatty acid levels improve GRACE score prediction of 2-yr mortality in patients with myocardial infarction,” Harris WS, Kennedy KF, et al, Int J Cardiol, 2012 Oct 5; [Epub ahead of print]. (Address: B Harris, Sanford School of Medicine, University of South Dakota, Sioux Falls, SD, USA. E-mail: bharris@hdlabinc.com ).

Läs mer om kost och hälsa:

www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kolhydrater.org
www.gravidkost.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.receptkoll.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.skoldkorteln.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.kemikalier.eu