Coca cola – 100.000 gånger surare än vatten

Jag har länge talat om vikten av att ha ett stabilt PH-värde i kroppen, samt att erhålla denna balans med alaliska grönsaker och basiska grönsaker och råvaror. Det enkelaste sättet är att äta gröna, alkaliska grönsaker, dricka joniserat, basiskt vatten eller använda högkvalitativt bikarbonat. Som jag nämnt tidigare här i bloggen, så används det när du tillexempel har lågt PH (är sur) i kroppen på grund av cancer eller medicinering. Vid cancer eller annan infektion, så försuras kroppen på liknande vis som en sur sjö som sedan behöver kalkas för att återfå rätt PH. OM detta inte sker så strävar kroppen efter att erhålla ett PH-värde på 7.365 och det genom att bryta ner kalk från det egna skelettet.

Det är viktigt för kroppen att ligga på 6.8 eller över i PH-värde eftersom det annars blir en blodförgifning, på grund av att kroppen inte hinner rensa bort gifterna. Desto lägre PH du har på din mat och dryck desto mindre tid har kroppen till att arbete med de långsiktiga hälsovinterna eftersom den den hela tiden ”släcker bränder”. Även miljögifter, avgaser, stress, mediciner m.m. inverkar på PH-värdet. För lågt PH-värde leder till förgiftning och död. För att motverka detta, så använder kroppen mineraler för att själv reglera och basa upp. Det är med anledning av det som gröna grönsaker är så viktiga, särskilt idag när vi behöver 6 gr mer grönsaker än för 8 år sedan om vi vill tillgodogöra oss samma mängd mineraler och vitaminer.

PH-skalan är upp till 14, där 7 räknas som neutralt. För varje grad surare som något är surare än just 7, så förstoras det gånger 10 dvs:

PH 6 = 100
PH 5 = 1000
PH 4= 1000
PH 3 = 10.000
PH 2= 100.000

Ett exempel är; coca cola som har PH-värde 2.2 och är 100.000 gånger surare än vatten medan rött kött har PH-värde 4.4 och är alltså 1000 gånger surare (glöm då inte heller att hela köttets nedbrytningsprocess är försurande för matsmältningssystemet) För att förstå surhetsgraden hos coca cola, så tål att påpekas att cola används till att göra rent rostiga spikar och kan användas som effektivt rostborttagningsmedel på bilar. 

En annan aspekt är att cola light innehåller aspartam, som lagras i kroppens organ och som en går slemhinna på insidan av hjärnbarken (det yttre skicktet av storhjärnan). 10 % av aspartamet omvandlas till metanol (träsprit) i levern och är alltså ytterst giftigt och beroendeframkallande.  

Läs mer på: www.detoxa.nu eller www.kostkoll.se