Butterbur extract för minskad migrän!

Butterbur är de växter som finns i familjen Asteraceae och släktet Petasites. Plantorna är oftast robusta växter, med tjocka, krypande underjordiska jordstammar och stora Rabarb -liknande blad som frodas under vegetationsperioden.

Butterbur kan förbättra migrän på två olika sätt. Det ena är att de tar bort smärtsymtom vid migrän genom att sänka den inflammatoriska effekten av leukotriener och prostaglandin E2. Den andra aktiva inverkan från butterbur är dess förmåga att fungera som en naturlig betablockerare, vars åtgärder leder till att öka det normala blodflödet till hjärnan. Detta främjar tryckregleringen i blodet och den krampande kapillärer som kan bidra till uppkomst av migrän. 

I en nyligen utförd studie på 245 personer (institutionen för neurologi vid Albert Einstein College of Medicine), såg 68% av deltagarna att förekomsten av migrän och huvudvärkssymtom minskade med minst 50%. Detta resultat är ett stort genombrott för människor som lider av migrän, och främjar resultat utan användande av receptbelagda läkemedel.

I maj 2000 skrev tidskriften ”Headache”, att butterbur var på väg att erkännas som en alternativ behandling vid migrän. När du köper buttebur extrakt, så tänk på att välja ett märke som har framställt extraktet på naturlig väl och är helt rena från kemikalier. Du kan köpa butterbur på de flesta hälsokostbutiker och på nätet växtbaserade apotek.

Den rekommenderade dosen för vuxna människor är 50-100 mg två gånger dagligen men tänk på att ALLTID rådgöra med din läkare samt se över och utvärdera användning efter cirka 3 månaders tid. Överdosera aldrig och var noga med andra rutiner, såsom att undvika histaminframkallande matvaror. Läs mer om histamin: Histamin

www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.vegetarisk.info
www.kolhydrater.org
www.motionstipset.se
www.piggabarn.se
www.ayurveda-guiden.net
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info