Bountybollar med carob och kokos

20180823_115408

Vi vill inspirera till hälsosammare fikabröd och desserter och har därför samlat våra favoriter. Alla recept är veganska, helt utan mjölkprodukter, glutenfria och fria från ägg och soja.

Du har väl inte missat våra tidigare inlägg:
Del 1: Glutenfria och mjölkfria bananpannkakor
Del 2: Vegansk mjölkfri chokladpudding
Del 3: Vegansk glass med kokos, carob och kakao
Del 4: Raw, mjölkfri och glutenfri sommartårta

Bountyboll med carob och kokos

Du behöver:
250 gram ekologiska, rostade kokosflingor (Biofood)
3 dl ekologiska valnötter (Biofood)
15 ekologiska dadlar (Biofood))
4 msk carob (Biofood)
1 dl ekologisk kokosolja (Biofood)
Rostade kokosflingor till garnering (Biofood)

Såhär gör du:
Mixa kokosflingor, valnötter, dadlar, carob och kokosolja till en jämn smet. Rulla till bollar. Mixa kokosflingorna så att de blir till ett kokospulver, och rulla bollarna i pulvret. Om du vill kan du även smälta mörk choklad för att doppa bollarna.

(Om du önskar en raw boll, så använder du orostade flingor eller rostar dem på 40 grader i ugn eller torkugn)

Läs mer om: Biofood