Bjästflingor och potatisvatten för uppbasning och för att motverka reumatism och bindvävssjukdomar!

Här på masesgården har de bjästflingor, dvs ett otroligt B-vitaminrikt jästpreparat som har högvärdigt protein (alltså aminosyror), vilket är toppen för mig som är vegetarian. Annars brukar jag få gott om protein från spirulina eftersom jag är blodgrupp O. De som har blodgrupp A och B bör istället använda Chlorella.

Spirulina bör undvikas om man är blodgrupp A och B eftersom nedbrytningen ökar fria radikaler i kroppen medan människor med blodgrupp O är mer uppbasande av egen maskin. Blodgrupp O behöver således inte lika mycket basisk kost och bör basa upp kroppen mindre än de med blodgrupp A och B.   

Basica nämnde jag redan i mitt förra inlägg eftersom det är uppbasande och oerhört mineralrikt. Ett annat sätt för att basa upp kroppen är med potatisvatten, som är en gammal hälsotradition, särskilt på hälsohem. Potatisvattnet används även för att motverka reumatisk och bindvävssjukdomar och du gör det enkelt genom att skölja och skiva ekologisk potatis i tunna skivor och sedan förvara i kallt vatten.

Låt vattnet dra över natten och drick på morgonen på fastande mage, men då gärna ljummet eller lätt upphettat. Potatisvattnen (eller tex: citronvatten) drar ur syra ur bindväven och minskar flertalet symtom och sjukdomar. Du bör även dricka potatisvatten eller citronvatten 20 minuter innan alla dagens måltider, för att basa upp, rensa ut och öka matsmältningsförmågan.   

www.masesgarden.se
www.kostkoll.se
www.ekologiskaval.se
www.receptkoll.se
www.ekologisk-mat.info
www.rawfood-kost.se