Basa upp kroppens PH-värde med bikarbonat och björkaska

Oftast har man sura uppstötningar och dålig matsmältning på grund av för liten produktion av saltsyra/magsyra. Förut så trodde vi att detta berodde på för stor saltsyraproduktion men idag vet vi att det är tvärtom och att magsår upphör på grund av bakterier, ej av stress och livsstil. För att öka produktionen så behöver du få ett surare ph-värde i ditt system och det kan enklast göras genom billiga och smarta hemmakurer.

Min rekommendation för din mage är att du dricker ett stort glas ljummet vatten med en färskpressad citron, 20 minuter innan varje huvudmåltid dvs; frukost, lunch och middag. Detta ökar produktionen av magsyra och ger en mindre söt miljö i systemet. Tänk även på att basa kroppen med tex björkaska eller ett högkvalitativ natriumbikarbonat. På detta sätt så återfår du PH-värdet i sitt system och kan smälta maten så pass bra, så att den inte behöver komma upp igen. Bättre ph-värde och magsyra bidrar även till att maten är ordentligt nedspjälkad när den kommer ner i tarmen, vilket är oerhört gynnsamt för näringsupptaget.

Aloe vera är ett fantastiskt sätt för tarmens näringsupptag och för att minska irritationer efter medicinering, felaktig och söt kost och/eller för mycket tillsatser i maten.