Ärtprotein kan ha blodtryckssänkande potential

Proteiner som isolerats från ärtor kan minska blodtrycket, visar en ny kanadensisk studie. Studien publicerades nyligen i Journal of Agricultural and Food Chemistry och visar att tre veckors konsumtion av ärtprotein som kosttillskott ger en sänkning av det systoliska blodtrycket med 6 mmHg.


Redan vid 2 mm Hg sänkning av det systoliskt blodtryck, ses en minskning av dödsfall från stroke med 6 procent, dödsfall från hjärtsjukdom med 4 procent  och en minskning med 3 procent av den totala mängden dödsfall bland amerikaner. Den sänkning som tillskott med ärtprotein kan ge, kan således ha en otroligt stor inverkan på den totala folkhälsan och ge minskade sjukvårdskostnader.

Source: Journal of Agricultural and Food Chemistry
Published online ahead of print, doi: 10.1021/jf201911p
“Blood Pressure Lowering Effect of a Pea Protein Hydrolysate in Hypertensive Rats and Humans”
Authors: H. Li, N. Prairie, C.C. Udenigwe, A.P. Adebiyi, P.S. Tappia, H.M. Aukema, P.J.H. Jones, R.E. Aluko

www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.viktminskningstips.net
www.kolhydrater.org
www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info