Antioxidanter från rosmarin kan öka hållbarheten i mjölk och mjölkprodukter med upp till 50%

Företaget Vitiva har i dagarna föreslagit antioxidanter från rosmarin som hållbarhetsingrediens i sina produkter, detta för att förlänga hållbarheten av mjölkpulver och andra mjölkprodukter, vilket rosmarin kan bidta med till så mycket som 50 procent.


Hög fetthalt i mjölkpulver och andra mjölkprodukter, till exempel kondenserad mjölk och mjölkbaserade fyllningar i konfekt kan göra produkterna känsliga för oxidation, vilket alltså kan motverkas med antioxidanter från rosmarin.  

Källa: Foodnavigator.com

www.kosttipset.se
www.kostkoll.se
www.kolhydrater.org
www.ekologisk-mat.info
www.ekologiskaval.se
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.gravidkost.se
www.receptkoll.se
www.picknick-tips.info
www.zarahssida.se