Alzheimers genombrott: Forskare har upptäckt att omega-3 kan hämma effekten från den dåliga genen ApoE4

En kost rik på omega-3, ifrån fet fisk som lax och valnötter kan blockera de negativa effekterna som kommer från ApoE4 genen. APOE-genen återfinns hos 50 procent av alla patienter som lider av Alzheimers sjukdom och hos cirka 15 procent av hela befolkningen. Om du har ApoE4-genen ökar alltså dina risker för att utveckla Alzhemers sjukdom markant.

Forskare har funnit att de finns fem olika ämnen som kan påverka eller orsaka Alzheimers. Om dessa sedan är kopplade till miljöfaktorer inkluderat kost och livsstil, återstår att se på framtida forskning. En av dessa fem ämnen, APOE, skapas av den apolipoprotein E. gen som finns i alla mänskliga kroppar. Enligt ny forskning, så finns det en ”bra” APOE gen och en ”dålig” APOE genen, dvs ApoE4.


I djurförsök har forskarna undersökt hur kost och miljö kan inverka på ApoE4. Resultatet visar att en kost rik på omega-3 oljor, tillsammans med lågt kolesterol avsevärt minskar de negativa effekter som orsakas av ApoE4-gener.


Tidigare forskning har visat på många kopplingar med födoämnen som kan minska Alhemiers sjukdom, samt ämnen som kan förbättra hjärnans volym och kapacitet. Det finns också forskning på vikten av motion, god sömn, träning av hjärnan, att undvika kemikalier/miljögifter o.s.v.

Källa:
www.kemikalier.eu
www.naturalnews.com

www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se