Akupunktur och motion kan normalisera hormoner vid Polycystiskt ovariesyndrom

Polycystiskt ovariesyndrom (PCOS) är ett vanligt tillstånd som drabbar upp till 10 procent av fertila kvinnor. PCOS är resultatet av ett ägg som inte mognar och som därmed inte lämnar äggstockarna. Istället bildas små cystor på äggstockarna som förstör balanserna i kvinnans könshormoner.

Sjukdomen kan försämra förutsättningarna för att bli gravid och ger en ökning av androgener (manliga hormoner) som leder till minskad storlek på brösten, en fördjupad röst, ökad hårväxt i ansiktet och ris för håravfall. Många kvinnor får även symtom som svår akne, fetma, diabetes, högt kolesterol och hjärtsjukdomar.

Nu har forskare från Göteborgs universitet, Sverige funnit att kvinnor med PCOS kan behandlas med akupunktur och fysisk träning. Den nya studien publicerades nyligen i American Journal of Physiology-Endokrinologi and metabolism, och där testades en grupp kvinnor med PCOS.

Kvinnorna fick akupunktur där nålarna stimulerade både manuellt och med svag elektrisk ström. Den andra testgruppen fick motionera minst tre gånger i veckan, medan en tredje grupp fungerade som kontrollgrupp. Alla kvinnor fick information om vikten av regelbunden motion och en hälsosam diet.

Studiens resultat visade att både akupunktur och motion minskade de höga nivåer av testosteron som fanns hos kvinnorna. Detta ledde till en mer regelbunden menstruation

Källa: NaturalNews

www.motionstipset.se