68.000 SCS av 55.000 möjliga!

Idag har jag nog varit med om bland det häftigaste på länge. Min bästa vän Maria har berättat med eld och lågor om sin superduktiga kiropraktor och Welledge-kille Martin. Så till slut gav jag med mig och bokade en tid på hans klinik och hade inte en aning om vad som väntade.


Först fick jag mäta mitt SCS (hudkarotenoidvärde) som visar kroppens stabila nivåer av antioxidanter. Detta mäts i huden, eftersom hudlagret är en god indikator på kroppens antioxidantförsvar. Det bästa med denna scanningen var att den tar hänsyn till din förmåga att ta upp näringen du äter. Många äter mycket bra mat MEN de stressar, äter tillsatser eller har för söt miljö i sina tarmar vilket minskar upptaget och därmed också kroppens antioxidantmängd.


Jag blev inte överraskad när mitt värde var HELA 68.000… *skratt* … På mätparametrarna så är 50.000+ det högsta värdet som representeras. För att jämföra, så är SCS 10.000-19.000 vanligt vid en låg frukt- och grönsakskonsumtion såsom i USA medan SCS i Sverige brukar ligga kring 30.000-39.000. Så med andra ord… Jag lever som jag lär… nu är det bevisat ;-)


Resten av undersökningen gick ut på att se var spänningarna i kroppen sitter och hur den yttrar sig. Döm om min förvåning när vi kom fram till att både ben och armar var olika långa och att mitt bäcken arbetar hårdare på höger sida vilket medför att jag bedömmer min balans felaktigt. Martin använder NLP-tänket i allt han gör, så jag blev oerhört förtjust i metoden… och är superglad över mitt SCS-värde :-)