21-dagarshealing

2019 juli > onsdag, juli-31-2019

golden egg

Tid för lite mer lätthet och överflöd i livet?
Kanske är du redo att höja din frekvens och släppa gamla, begränsande och tunga energier.

Nu har du chansen att vara med på Isilia och Fredriks 21 dagars-healing och bli av med tungt bagage. Nu på torsdag den 1:a augusti startar deras 3 veckor långa 21 dagarshealing och du är hjärtligt välkommen att anmäla dig.

Anmäl dig här: Anmäl dig till 21-dagarshealing

Högt koppar i dricksvattnet (egen brunn) kan ge östrogendominans

2019 juli > tisdag, juli-30-2019

Är du rädd för högt koppar, så kan det vara bra att göra en egen mätning. Ofta säger man att koppar ligger högt i enskilda brunner, men det stämmer inte riktigt. Generellt så blir det mer metaller i dricksvatten från egen brunn eftersom man tar vattnet långt ner i berget, istället för tex från mälaren eller vättern. Dock så beror högt koppar framförallt på att man har kopparika rör som fäller ut koppar och att det därför blir ett problem. Det man då behöver fråga sig är varför rören fäller ut koppar, och det beror i de flesta fall på ett för surt vatten.

När vattnet ligger på under 7,0 i pH, så fräter det på röret och på så vis förstörs det och fäller ut metaller. Om man däremot har högt pH-värde, så borde det inte bli särskilt stor utfällning av koppar om inte rören har skadats av andra skäl. Logiskt sett, så är det alltså inte alls så farligt med egen brunn eftersom det vatten du då har, ligger kring 8-8.5 i pH, medan vatten från sjöar sannolikt har lägre pH eftersom de är försurade och också har lägre mineralhalt (pH-värdet i egen brunn blir högt eftersom vattnet är så mineralrikt).

Högt koppar i vatten eller som intag via kosten, kan ge högt koppar och därmed besvär med PMS, högt östrogen (östrogendominans), humörsvängningar och andra hormonrelatade besvär. Högt koppar kan också bero på nedsatt förmåga att metylera/bryta ner koppar i levern, vilket är vanligt. Under en graviditet har både barn och mor väldigt höga nivåer av koppar, vilket beror på att koppar är det mineral som bidrar till att bilda de små kärl som behövs för att föra näring till livmodern. Efter graviditeten ska all koppar brytas ner korrekt, för att värdet ska återgå till det normala. Om det inte sker på ett bra sätt, så kan det bildas överskott av koppar, framförallt med symtom som sockerkänslighet/diabetes.

Diabetes på grund av högt koppar som trycker ner zink (zink är viktigt för att insulin tillsammans med glukos ska ta sig in i kroppens celler) är vanligt vid graviditetsdiabetes eller barndiabetes, och beror då på att nedbrytningen av koppar är undermålig, ofta i kombination med låga nivåer av zink. Detta brukar förbättras med hjälp av terapeutiska doser av zink och allra helst zink i flytande form som är lättare för tarmen att ta upp. Man kan också minska koppar genom att äta mindre kopparrik föda, som exempelvis nötter, frön, avokado och kakao med mera. Det är också bra att spola en stund i kranen innan du dricker vattnet om du vet att du har kopparrikt vatten.Det finns vattenfilter som kan eliminera koppar, vilket man kan samråda med någon som är duktig på ändamålet. Omvänd osmos borde dock vara det bästa alternativet, då det tar bort alla mineraler/metaller. Det går också att göra en kemisk normalkontroll (kemisk vattenanalys) hos tex synlab, för att se hur värdet på koppar, kalcium med flera ligger. Koppar ska inte ligga över 2 mg som högsta gräns men redan vid 1.0 kan det ge stora besvär med tex grönt hår och magbesvär. För att ha en säker nivå av koppar, så behöver det ligga långt mycket lägre än så och gärna under 0,2 mg. Tänk också på att kontinuerligt tillskott av zink, minskar kopparnivåerna eftersom zink och koppar är antagonister.  Koppar frisätts också från levern vid inflammationer, så högt koppar kan bero på att du har en inflammatorisk process i kroppen, och då syns ofta även låga nivåer av järn (ofta i kombination med höga nivåer av järn i en hårmineralanalys, då järn lätt ansamlas i vävnaderna vid ett inflammatoriskt tillstånd).

Läs gärna mer om östrogendominans i våra artiklar: östrogendominans

Höj din energi med 21-dagarshealing

2019 juli > söndag, juli-28-2019

dav

Nyckeln till ett gott liv fullt av inspiration, kraft och glädje är att höja sin vibration. Frekvenshöjning är också grunden i spirituell utveckling, vilket denna kursen handlar om.

Kursen innehåller mycket högfrekvent information inkluderat förklaringsmodellen ”spiritual growth spiral”, meditation och live clearing sessions där vi jobbar på hela gruppen samtidigt. Det blir mycket spännande och kraftfullt.

Kort översikt:

  • Du deltar på 21 dagars Healingen i ditt hems lugna vrå
  • Du får lära dig att hantera tankar och känslor
  • Du får hjälp att höja din frekvens
  • Kursen erbjuder 3 veckors energistöd
  • Du erhåller dagliga maillektioner
  • Du lär dig vad äkta spiritualitet är
  • Vi tillhandahåller  Live Healing & Clearing sessions
  • Du har tillgång till en sluten facebookgrupp där du kan ställa frågor till oss, och möta andra likasinnade
  • Du mediterar en halv timme pr dag, på en tid som passar dig
  • Ingen förkunskap behövs

Läs mer och anmäl dig på: 21-dagarshealing

Kikärtsbollar raw food-bollar med kikärtor, kakao och carob

2019 juli > tisdag, juli-23-2019

En av våra nya favoriter är detta urenkla recept på ekologiska raw food-bollar med kikärtor.

Förberedelse:
Blötlägg kikärtor tills de är mjuka.

Du behöver:
400 gram ekologiska kikärtor
30 ekologiska dadlar
150 gram ekologisk carob
150 gram ekologisk kakao
3 msk ekologisk citronsaft
3 dl ekologisk kokosolja
2 msk ekologisk kardemumma

Såhär gör du:
Mixa alla ingredienser till en slät smet och rulla till bollar. Du kan även rulla dem i krossade kokosflarn. Smaksätt gärna med andra kryddor om du önskar.

[fb_button]

Beställ hormonell rådgivning och Labrixtest från Doctors Data (vid hormonell obalans, ofrivillig barnlöshet, hormonell akne, PMS, infertilitet, läckande tarm, candida, klimateriebesvär)

2019 juli > fredag, juli-5-2019

Vi tillhandahåller labrixtest, ett test som mäter din hormonella balans, och på så vis visar orsaken till dina hormonella besvär. Besvär som passar för ett labrixtest är ofrivillig barnlöshet, hormonell akne, infertilitet, PMS, PCOS, klimateriebesvär, utmattning eller utbrändhet, trötthet, minskad sexlust, depression eller nedstämdhet, ADHD, ADD eller liknande. Ett labrixtest kostar litegrann, men är otroligt värdefullt för att ha ett underlag och på så vis finna orsaken till dina besvär.

Labrix finns i USA och ägs numera av Doctors Data, ett av USA´s största privata labb. De är specialiserade på hormoner (salivtest från Labrix), signalsubstanser (urinprov från Labrix), samt magtarmbesvär såsom miktobiomtest (mätning av bakteriestammar i tarmen) test på parasiter (avföringstest Doctors Data) och kardiologiska tester (Doctors Data).

Vi har samarbetat med Labrix under många år, och de är otroligt proffsiga, seriösa och mycket måna om din personliga integritet och att leverera tillförlitliga provsvar. Doctors Data och Labrix följer GDPR, dataskyddslagen som skapats för att öka din personliga integritet. Saliv och urin förstörs efter provtagning och du använder dig av referensnummer, istället för personnummer.

När du tar ditt labrixtest hos oss, så erhåller du svenska anvisningar via mail, för bästa möjliga provtagningsförhållanden. Alla våra tester tas hemma (urin och saliv) eller på vårdcentral med remiss (blodprov). All urin och saliv fryses innan de skickas iväg till labbet och vi går igenom dina provsvar och levererar en väl utformad, personligt anpassad rekommendation. När du har din uppföljning för genomgång av provsvar så rekommenderar vi även att du skickar eventuella provsvar från sjukvården samt att du noterar ner stolpar över din sjukdomshistorik och återger dem till oss. Om något saknas så hänvisar vi dig till werlabs för provtagning. Du erhåller då instruktioner om vad som saknas. Genom att se hela din sjukdomsbild, så att vi kan hjälpa dig på bästa sätt.

Vid mätning av hormoner i saliv, så väljer och betalar du för de hormoner som du behöver. Om du inte vet själv vilka hormoner som kan vara lämpliga, så rekommenderar vi att du bokar en första konsultation, så att det blir korrekta prover. Om du vet vilka hormoner du önskar, så mailar du oss genom bokningssidan för att få en offert. Här kan du läsa mer om salivtestning och vikten av att mäta hormoner i saliv, istället för i blod: Saliv vs blod

Vid mätning av signalsubstanser, neurotransmittorer, så mäter vi endast hela paneler, eftersom enskilda signalsubstanser inte säger särskilt mycket om orsaken till dina besvär. Dessa mäts i urin och du kan läsa mer om det via denna länk: Mätning av signalsubstanser

Om du vill veta mer om hormoner och signalsubstanser, så kan du läsa mer på vår sida om hormoner: Hormonell obalans

Om du önskar läsa mer om våra tester för sköldkörtelbesvär eller provtagning vid misstanke om minskad fertilitet, följ denna länk: Provtagning för sköldkörteln

Samma regler följs även av de andra labb som vi samarbetar med, såsom EU Biotek som tillhandahåller våra födoämnestester på IgG, IgA, IgG4 och IgE, våra tester på candida och mögel, samt mikrobiomtester på tarmfloran och tester på miljögifter och ämnesomsättning. Vi utför även DUTCH-test för dig som önskar, och samarbetar med Nutri Tech sedan länge och utför Trace Elements hårmineralanalyser på mineralbalans och tungmetaller.

Nya tester från och med 2021

  • Stool Analysis (mikrobiomtest,.Doctors Data)
  • Parasitology (test på parasiter för Doctors Data)
  • Yeastculture / sensitivities (mäter även Candida/svamp, från Doctors Data)
  • Stool Chemistries (Doctors Data)
  • Intestinal Permeability (Doctors Data, test/provtagning vid läckande tarm)
  • Fekal Metals (Doctors Data)
  • DNA Oxidative Damage (Doctors Data, mätning i urin)
  • Amino acids (Doctors Data, aminosyratest, mätning i urin)
  • Toxic and essential elements (Doctors Data, mätning i urin)
  • Toxic metals (Doctors Data, mätning i urin)
  • Essential elements (Doctors Data, mätning i urin)
  • Calprotectin, avföringsprov som mäter inflammatorisk process i tarmen
  • H.pylori Antigen, avföringsprov för mätning av magsårebakterier
  • Celiac and gluten sensitivity bloodspot, provtagning för glutenkänslighet
  • Iodine, urinprov för provtagning på jod, vid misstanke om brist vid tex: hypotyreos
    (iodine, flouride, bromine), urinprov för mätning av flour, jod och bromin, vid tex hypotyreos
  • Mercury, urinprov för mätning av kvicksilver i urin (kan gärna kombineras med hair toxic elements)
  • Hair toxic Element Exposure Profile (motsvarar hårmineralanalys, men mer omfattande än vanlig hårmineralanalys)
  • D-vitamin bloodspoots, analys av dina D-vitaminnivåer

Övrig information: 

Vårt företag har funnits som aktiebolag sedan 2007 och dessförinnan som enskild firma. Vi finns utanför Strängnäs där vi har vår mottagning men merparten av våra patienter bokar tid via telefon, då vi har patienter över hela Sverige/världen. Denna typ av kommunikation går alldeles utmärkt och har erbjudits av oss i ett tiotal år. Zarah Öberg är medlem i naturläkarförbundet, SNLF och vi har patient- och ansvarsförsäkring via Gefvert. Alla tester betalas vid bokning, då vi själva betalar testerna innan labbet utför provtagning. Detta gäller alla tester. Vi följer svensk konsumentköplag och vår GDPR-policy finner du på vår bokningssida. Vi är mycket engagerade i våra patienter och är måna om din integritet.

Varmt välkommen som vår kund om du önskar!

Behandla Parkisons naturligt med mucana och CDB-olja

2019 juli > torsdag, juli-4-2019

Parkinsons är en sjukdom som ställer till det rejält i hjärnan, då mellanhjärnans celler dör, och det uppstår dopaminbrist. Desto fler celler som dör, desto snabbare går förloppet och desto snabbare försvinner patientens kroppskontroll.

Det har sedan länge funnits en koppling till magtarmkanalen vid Parkinsons sjukdom och studier vid Johns Hopkins University indikerar att Parkinsons sjukdom kan bero på patogena proteiner som vandrar via vagusnerven från mag-tarmkanalen till hjärnan. Djurförsök utförda på möss, påvisar att defekta proteriner kan vandra från tarmen till hjärnan och där förstöra hjärnceller. Studien publicerades den 26 juni 2019 i den medicinska journalen Neuron.

Enligt studiens forskare, beror bortfall av nervceller i hjärnan på att muterade proteiner (alfasynuklein) som normalt finns i friska nervceller, har förändrats och blivit skadliga. De transporteras sedan från tarmen till hjärnan under lång tids vandring. Enligt studien kan det ta en månad för dem att vandra från tarm till hjärna, och för att nå frontalloberna tog det ytterligare 10 månader. Detta innebär att en Parkinsons diagnos inte är något som kommit över natten, utan är en lång process som både går att förhindra och behandla naturligt. Det tar lång tid att upptäcka och i de flesta fall finns långvarig problematik i mage/tarm sedan lång tid tillbaka.

Ovan nämnda transportproteiner finns framförallt i mellanhjärnans kärna och kallas för “substantia nigra pars compacta” (SNc). Det är dessa transportproteiner som ansvarar för att dopamin produceras i rätt mängd, vilket är anedning till att dopamin minskar och helt slutar produceras vid Parkinsons sjukdom. Låga nivåer av dopamin kan i sin tur leda till kognitiv försämring men också försämring i andra funktioner som hör till mellanhjärnan.

Naturlig behandlig av Parkisons med CDB-olja och mucana

Parkinsons kan behandlas naturligt och i de flesta fall behöver man inte ta läkemedel i början av sjukdomsförloppet. När tillståndet blir sämre, så behövs läkemedel för att ersätta det dopamin som hjärnan inte längre producerar på naturlig väg. De läkemedel som förskrivs innehåller L-dopa (Levadopa) och kan, genom tillförsel av dopamin, minska symtomen eftersom dopamin styr många av kroppens funktioner, såsom tex blodflödet och stor del av kognitionen.

Levadopa är en aminosyra, som är väldigt effektivt i Parkinsons första stadier, just för att den tillför dopamin och på så vis hindrar de skador som uppstår. Problemet är att man behöver ta mer och mer läkemedel, desto längre sjukdomen fortskrider, vilket beror på att man inte längre får samma effekt. Levadopa är syntetiskt och är identisk med de dopamin som kroppen själv tillverkar i ett friskt tillstånd. Fördelen med ett läkemedel är att man vet exakt hur mycket det innehåller av den aktiva substansen, men det medföljer ofta även biverkningar.

Levadopa finns även i naturen och produceras av både djur och växter. Den vanligaste källan till naturlig l-dopa är mucana pruriens, sammetsbönan, en tropisk baljväxt vars frön har använts i många tusen år inom österländsk medicin. Mucana innehåller även serotonin och 5htp, höjer både dopamin och noradrenalin, motverkar stress och höjer det allmänna välmåendet. Mucana har sedan länge använts för att behandla Parkinsons sjukdom naturligt, och innebär att kroppen får en naturlig form av levadopa, istället för den syntetiska formen som tillförs vid läkemedelsanvändning. Andra vanliga behandlingsområden är infertilitet hos män och behandling vid för tidigt åldrande.

Levadopa är en som sagt en aminosyra som produceras från aminosyran tyrosin, och sedan vidare till levadopa innan det produceras dopamin, noradrenalin och adrenalin (se kartan över signalsubstansernas konverteringsprocess). Det som händer vid intag av frön från mucana, är att tillgängligt dopamin ökar och därmed minskar också de symtom som bidrar till Parkinsons sjukdom.Många hävdar att det är bättre att använda sig av naturlig levadopa från tex mucana, än att använda läkemedel, men det finns säkert fördelar och nackdelar med båda. Det är svårt att avgöra exakta doser vid intag av naturlig levadopa, så det kräver lite tålamod från patienten.

En annan sak är att kroppen innehåller proteiner som bryter ner levodopa vilket gör att när levadopa absorberas i tunntarmen och sedan går in i blodflödet så avaktiveras mycket av läkemedlet (runt 60-80%) innan det har chansen att komma fram till hjärnan där det gör nytta. Med anledning av det, så får patienter ofta även carbidopa eller benserazid som blockerar denna nedbrytning. Detta är givetvis en bra tanke, då det innebär att man kan ta lägre doser av l-dopa eftersom mer av det kan användas. Det svåra är att således att ta rätt dos av mucana eftersom det kräver att man har bra koll på symtomen och kan testa sig fram, då man då bryter ner så stor mängd innan den kan användas.

Det finns också många patienter med Parkinsons sjukdom som får god effekt med hjälp av CDB-olja, cannabisolja. Det går att beställa hos Kannaway som har en ekologisk olja av god kvalitet.

Varken mucana eller CDB-olja botar Parkinsons men de kan hjälpa till att minska symtom vid tidig Parkisons. Det viktiga är, som alltid, att behandla det som är orsak till besvären, såsom tex problem i mag/tarmkanalen etc.

Det intressanta med Parkinsons är att man diagnostiserar sjukdomen med hjälp av röntgen av mellanhjärnan och blodprov på dopamin. Dock så kan ju dopamin ligga lågt av andra orsaker som tex om det finns matsmältningssystem som gör att proteiner inte bryts ner korrekt och därför ger brist på aminosyror som tex tyrosin. Tyrosin är förstadie till dopamin, noradrenalin och adrenalin så man kan ta test på signalsubstanser och se om de andra signalsubstanserna också är lågt, och då kan man misstänka att symtomen kan bero på låga signalsubstanser förutsatt att det inte finns synliga skador på hjärnan.

Källor:

www.tv-helse.se
Neuron: Transneuronal Propagation of Pathologic α-Synuclein from the Gut to the Brain Models Parkinson’s Disease
John Hopkins School of Medicin
DW.com: Does Parkinson’s disease develop in the stomach?
https://nootriment.com/sv/mucuna-pruriens-for-parkinsons/
https://cbdolja.com/cbd-olja-och-parkinsons/