Reneé Voltaires fantastiska ekologiska och sockerfria ketchup, veganska majonnäs och kombucha ingefära

2018 mars > måndag, mars-19-2018

20180315_174849

Vi har tipsat om Renée Voltaire tidigare men jag vill gärna lyfta fram hennes fantastiska produkter än en gång. Det jag gillar med Renées produkter är att de har god kvalité och är genomtänkta. Många andra märken produceras ekologiska produkter mest för att det är en trend, medan Renée är mer mån om att ta fram produkter som saknas. Våra favoriter är hennes veganska majonnäs som är baserad på solrosfrön, hennes ketchup som är helt utan socker samt hennes goda Kombucha ginger.

[fb_button]

Mjölkfritt, veganskt smör och ghee som pålägg

2018 mars > tisdag, mars-13-2018

Min favorit bland mjölkfria stekhett och smörgåsfett är en riktigt bra och ekologisk kokosolja eller ekologiskt ghee (skirat smör, se recept nedan).  En annan favorit är vegan bredbart från NATURLI, ett smörgåsfett som innehåller ekologisk rapsolja, ekologisk kokosolja och ekologisk sheaolja.

20180313_143430

Här kommer receptet på ghee:

Ghee gör du enkelt hemma. Ta ett paket med ekologiskt smör och koka upp i kastrull. Låt sedan sjuda i minst en timme. Överst bildas ett vitt skum som du kan ta bort med en sked. När allt skum är borta så har du ett smör som är fritt från mjölkprotein och således även veganskt. Superenkelt och perfekt för stekning och som pålägg.

[fb_button]