Utelek med trägunga och badpool utan PVC

2016 augusti > fredag, augusti-26-2016

Trägunga och badpool utan PVC

Det är fortfarande varmt och mysigt att vistas utomhus med sina små. För de allra minsta kan det passa fint med en färgglad babygunga i trä från Träotto, en babypool från naturebaby eller en ekologisk lära gå-bil från goodforkids. Tänk på att välja en baby och barnpool fri från PVC. Andra roliga leksaker i trä finns hos träotto, en fantastisk sajt med enbart produkter i trä eller hos naturebaby som erbjuder ett stort sortiment med miljö- och hälsovänliga leksaker.

För de lite större barnen kan en sandlåda göra succé. Tänk på att välja en sandlåda som inte är impregnerad då det ger onödiga gifter. En sandlåda som är obehandlad håller visserligen inte lika länge men är snällare mot miljön och mot ditt barns hälsa. Finner du ingen obehandlad sandlåda så kan du enkelt bygga en egen med lösvirke, helst med norrlandskvalite. Ekologiska 100% återvinningsbara leksaker, såsom ekologisk grävmaskin, ekologisk vattenkanna för barn och ekologiska stapelmuggar finner du hos coop.

Babysim med ergonomiska babymadrasser

2016 augusti > fredag, augusti-26-2016

Babysim är en fantastisk aktivitet för både dig och din lilla. Faktum är att de barn som har fått vänja sig vid vatten väldigt tidigt inte sväljer vatten om de skulle råka hamna under vattenytan. De stänger istället igen så att vattnet inte kommer ner i lungorna. Detta innebär att de flyter strax under vattenytan istället för att sjunka.

Det brukar vara lagom att börja när din bebis är 3-4 månader och under tio veckor kan ni öva tillsammans på både dykningar, vattenlek och vattenvana. Till er hjälp kan det vara en god idé att köpa en ergonomisk baby madrass som passar bra upp till dess att din bebis är 8 kg. Du finner flera olika alternativ hos babysafe.nu.

När din bebis blir lite äldre är det viktigt att de får chans att lära med hjälp av en simdyna eller simringar. Ekologiska simringar finns hos goodforkids.

Motverka kolik med shantala baby bad

2016 augusti > fredag, augusti-26-2016

Shantala baby bad.
Små bebisar har svårt att bryta ner mjölk och mjölkersättning i sin tarm och kan få både lindrig och svår kolik. Kolik har vi skrivit om vid flera tillfällen och då med fokus på hur viktigt det är att prova med mjuk och lugn magmassage, att det ofta hjälper att låta babyn rapa ordentligt samt att örter som gripe water och dillavkok kan hjälpa. Du bör också se över vad du äter om du ammar och gärna ta bra mjölkprodukter, gasbildande livsmedel och starka livsmedel som chili lök och vitlök.

En annat fantastiskt hjälpmedel är shantala baby bad, en liten badbalja som låter babyn ligga på ett liknande sätt som i mammas mage. Du har god ögonkontakt med din lilla under badet och baljans utformning ger mer trygghet än en stor badbalja. När bebis passerat 12 månader så kan badbaljan istället användas som leksaksförvaring. Shantala baby bad hittar du på babysafe.nu