Autism kan botas genom att läkt tarm och probiotika

2010 januari > söndag, januari-31-2010

De flesta av oss har förstått vikten av att ha ett balanserat ekosystem på vår jord och i vår livsstil. Det kan tänkas osannolikt, men varje art bidrar till annat liv och har sin del i ett ekosystem även om de är rävar som äter lamm, getingar som sticks, spindlar som skrämmer eller krokodiler som äter människor.

Med vår takt av förstöring och allt mer kemiska livsstil, så tenderar kretsloppet att bli både försurat, utarmat och fullt av symtom som tyder på detta. PH-värdet behöver vara i balans för en miljö som främjar sund tillväxt och vitalitet och de kemiska produkter och saker som vi tillverkar behöver bytas mot naturliga, nedbrytbara produkter. Att byta kemisk mat som har mycket tillsatser mot naturliga och näringsrika livsmedel ger även ökad mängd enzymer som i sin tur föräbättrar våra möjligheter till nedbrytning av mat och uppbyggnad av våra kroppen.

Cancer, Alzheimers sjukdom, hjärtsjukdom, diabetes, benskörhet, allergier, kronisk trötthet, candida, fibromyalgi och depression påverkar både barn och vuxna och sitter i största delen i näringsbrister som ger symtom i form av försurning, igenslammade system och allt för stela kroppar. Ännu mer intressant är den enorma ökning av autism, som har drabbat över en miljon amerikanska barn under de senaste fem åren och som även ökar England, Australien och Kanada samt i skandinavien.

I Kalifornien, är en på 125 barn födda som autistiska, vilket är i högsta grad en skrämmande siffra och ett kvitto på att något är tokigt. Senare tids forskning har påvisat att vacciner är till stor del ansvarig för denna ökning och att flertalet problem startar redan hos mamman och pappan, samt i magen under graviditeten.

Före födseln, växer en baby i den sterila miljön i moderns livmoder men strax före graviditeten, så vidgas moderns livmoderhals ca 2 cm vilket avger bakterier från förlossningskanal som sedan går in i fostervatten och livmodern. Barnet dricker denna vätska och får på så sätt sin första ”dos” av bakterier.

I en frisk mamma, så är hennes förlossningskanal fylld med nyttiga bakterier, eller mikroflora såsom lactobacillus- och bifidus-bakterier. Dessa hälsosamma bakterier kallas oftast för probiotika och utgör grunden för ett friskt immunsystem hos båda stora och små.

Probiotisk betyder ”för livet ”, i motsats till antibiotika som betyder ”mot liv. ”När barnet färdas genom förlossningskanalen utsätts han/hon för bakterier ända tills dess att han kommer ut i ljuset och då också har förberetts på omvärldens bakterieflora.

Idag har de flesta mödrar inte längre en god tarmflora, och som de ger sina barn, vilket gör att cirka 85% av gravida kvinnor har sjukdomsframkallande bakterier inuti sin förlossningskanal i stället för de friska bakterier som deras barn är behov av för att få ett gott skydd.

När barnet sedan ammas, så ökar hans immunitet ytterligare av den råmjölk som utsöndras från mammans, då den är fylld av stärkande antikroppar, proteiner, peptider och dessa får det lilla barnet i sig snabbt, genom den tarmens höga genomsläpplighet.

Sockret i mjölken utfodrar mikrofloran och orsakar en bädd av slem på slemhinnan i tarmen, vilket gör att den faktiska mikrofloran ansluter sig till den. Eftersom barnet fortsätter att dia så utvecklar han/hon ett fullt fungerande ekosystem som i sin tur upprättar ett immunförsvar redan tidigt i livet.

På grund av förekomsten av patogena bakterier i moderns förlossningskanal, så rekommenderar amerikanska läkare att mödrar skall vara anslutna till antibiotika-dropp under förlossningen, så att läkarna skall kunna arbeta. Eftersom antibiotika inte ser skillnad på skadliga bakterier och nyttiga bakterier, så förstörs barnets känsliga ekosystem och unga immunsystem genom att bakerierna dör. Om barnet skulle få i sig gott om probiotika via fermenterad frukt, långlagrad yoghurt eller liknande, så skulle bakteriefloran återställa sig, MEN vår livsmedelsindustri är fattig på probiotika och vi avråds från att ge merjeriprodukter till de allra minsta barnen.

I sin banbrytande bok ”The Body Ecology Diet”, hänvisar Donna Gates, som är en pionjär inom området kost och hälsa, till tarmen och tarmflorans vikt för att kroppen skall kunna kommunicera med delar av vårt nervsystemet. Signalsubstanderna för kroppen finns i tarmen och kallas ofta för den andra hjärnan. I själva verket, menar Donna att det är den andra hjärnan som slutligen kontrollerar den primära hjärnan i vårt huvud. Senaste forskningen har påvisat att samma receptorer som för neuropeptider och andra kemikalier som finns i vår hjärna också finns närvarande i vår tarm. 

Signalsubstanser som tex serotonin hjälper oss att koppla av för att skapa dessa näringsämnen i tarmen och sedan transportera dem upp till hjärnan. Mikrofloran spelar alltså en oerhört viktig roll i produktionen av dessa ämnen och bidrar också till att bryta ned vår mat så att vi kan smälta den och producera B-vitaminer, vitamin K, och kortkedjiga fettsyror som är livsviktiga för att immun-och nervsystemet ska fungera.

De hjälper oss med att höja vårt PH-värde, genom att alkalisera vårt blod via mineraler från maten som har som uppgift att ge näring åt våra celler och skapa en miljö där skadliga bakterier, virus, jäst och parasiter inte kan frodas. De minskar överskott på socker från vår kost så att det inte kan skada oss, minskar vårt sockersug och minskar risk för sockerrelaterade sjukdomar som tex candida. Om vi har brist på en viss mineral som tex kalcium, så kan mikrofloran ändra andra former av mineraler såsom kiseldioxid till det mineral som vi behöver, dvs. De kan även förändra skadliga ämnen, såsom till exempel giftiga biprodukter från osmälta proteiner, kemikalier och tungmetaller till ämnen som är nyttiga för kroppen, därav så omnämns de ofta som alkemister.

Utan detta friska ekosystem blir vi istället undernärda, förgiftade, känslomässigt stressade och sjuka i form av symtom som sätter sig ute i kroppen. Donna Gates är en av allt flera kostexperter som anser att autism i huvudsak är en ”tarm-relaterad” sjukdom och att det enda sättet att bota dessa barn är att återställa kroppen till ett sunt inre ekosystem. Som vuxna gynnas vi av god tarmflora även genom att vi kan återställa balansen, bota sjukdomar, bromsa vårt åldrande, bli friskare och därmed också använda vårt fulla potential.

Det finns många vägar att följa för att lyckas med ovan nämnda. Traditionella kulturer från hela världen har använt sig av probiotikarika livsmedel i sin kosthållning och då främst genom den jäsning som vi genomförde innan vi fick kylmöjligheter. Dessa groddade, jästa, fermenterade och odlade livsmedel innehåller livgivande mikroflora som har närt och skyddat människorna genom tiderna.

Nutritionisten Sally Fallon beskriver i hennes fascinerande bok ”Nourishing Traditions” alla de otroliga hälsofördelar som gamla livsmedel kan ge och hur de kan inspirera oss till bättre hälsa.  

I Europa är surkål en av de mest populära fermenterade livsmedel och den är gjord på kål som är känt för sina höga halter av antiinflammatoriska ämnen, C-vitamin och viktiga mineraler. Romarna värderade surkål för dess medicinska egenskaper och det användes för att förebygga skörbjugg och andra försvagade tillstånd som kan uppkomma vid C-vitaminbrist. Även gurkor, rödbetor och rovor har blivit vanliga och typiska livsmedel som jäses i Europa, medan man i Ryssland och Polen använder gröna tomater, paprika och sallad. Även ketchup, choklad, kaffe och te har sitt ursprung som fermenterade livsmedel. Det är intressant att vissa livsmedel måsta fermenteras för att kroppen ska kunna bryta ner det, såsom tex soja. Ojästa sojaprodukter som sojamjölk och tofu är rent skadliga för hälsan.

Genom att inkludera fermenterade livsmedel i vår kost, så kan vi återskapa ett sunt inre ekosystem som skyddar oss från skadliga patogener och miljögifter. Vi kommer då också att klara mat såsom råa ägg och rått kött (som våra förfäder gjorde) utan att riskera att få salmonella, E. Coli eller parasiter.  

Tips på probiotika

I Sverige finns flera alternativ inom probiotika och de mest förekommande är antingen sur yoghurt med mjölksyrabakterier eller fermenterad frukt som i oerhört verksamma functional food.

LÄS MER…

Baka en hälsosam, sockerfri semla!

2010 januari > söndag, januari-31-2010

Hur kan man baka en hälsosammare semla?

Byt gärna mjölet till ett ekologiskt och mer grovt alternativ, tex ett ekologiskt durum- eller dinkelmjöl som fortfarande klarar av en jäsningsprocess trots dess lite grövre struktur.

Stevia har föreslagits i flertalet recept, men det är inte ännu känt hur Stevis påverkas oss, vilket gör att jag inte rekommenderar det. Jag använder inte heller andra sötningsmedel i min matlagnind, utan sötar degar och mat med tex mosad banan eller hackade/mixade dadlar och fikon. Det blir självklart inte likadan smak som när du använder socker eller sötningsmedel i tex en semla, men det blir långt mycket mer hälsosamt och det smakar riktigt gott.

Gör alltså iordning semmeldegen med ett ekologiskt, durumvetemjöl eftersom det ekologiska mjölet innehåller mindre gifter. Används riktigt smör och ej margariner och gärna riktig frukt som sötning. Komplettera med grädde och mjölk som är 100%-iga i sin fetthalt och då alltså inte är lightprodukter som tex lättmjölk eller grädde med låg fetthalt. Mandelmassan och grädde kan även bytas mot ett smör på mixade cashewnötter och lite arrac.

Tänk på att kardemumman i bullen är toppen för matsmältningen och vill du ha en mjölkfri variant, så är havremjölken supergod. Faktum är att man också behöver mindre sötning om man använder havremjölk när man bakar eftersom den är sötare i smaken än vanlig mat. Du kan minska sockermängden till 80% och får en ändå en fin jäsning! Ha gärna med en knivspets med kanel i bullen för att stabilisera ditt blodsockret.

LÄS MER…

Yogalärarutbildning, PSYCH-K och NLP Practitioner

2010 januari > lördag, januari-30-2010

Idag har jag varit på yogalärarutbildningen och fascineras redan av yoga och dess historia, hinduismen och min älsklingskostlära, ayurvedan. Yogautbildningen har redan gett perspektiv och vår lärare Minanda är helt otroligt bra, tydlig och rakt på sak (… vilket jag självklart uppskattar eftersom jag är NLP-tränad… ) 

Imorgon har vi sista dagen på yogalärarutbildningen för denna helg och i nästa vecka börjar jag min praktik i en NLP Practitioner. NLP Practitionern är första steget av NLP och följs av NLP Master och NLP Trainer. Efter min avslutade NLP Trainer behöver jag praktisera i en av de tidigare utbildningarna, vilket jag tror är oerhört värdefullt… OCH som vanligt, så spar jag ingen tid på det jag vill göra och åstadkomma, så jag startar redan nu på måndag. 

NLP veckan följs av min och Lars Steinberg´s kurs inom PSYCH-K som äger rum lör-sön i Stockholm. PSYCH-K är ett liknande koncept som härstammar från NLP och kinesiologins muskeltestning. I USA, norge, danmark och öststaterna har PSYCH-K blivit oerhört stort och Lars Steinberg reser hela världen runt för att utbilda människor inom det.

Det finns en fantastisk bok som beskriver PSYCH-K och cellernas biologi och reaktioner på saker som vi utsätter dem för. Boken tar upp näring, energi och annat som har påvisats förändra cellstrukturen och den är skriven av cellbiologen Bruce Lipton.  

LÄS MER…

Infrarött ljus mot depression och smärta!!!

2010 januari > lördag, januari-30-2010

Jag har fått många frågor om infrarött ljus den senaste tiden, varav en av dem var igår pch en idag, så nu lägger jag ut informationen här. så att ni alla kan läsa.

Jag har använt mig mycket av infrarött ljus, då särskilt i norge, där det är väldigt vanlig… :) Det är en form av elektromagnetisk strålning som ligger strax över synligt ljus i våglängdsområdet 700 nm och uppåt.

Det används som ljus och energi när det behövs påfyllning, främst eftersom stora delar av solens energi kommer från det infraröda frekvensområdet. Infrarött ljus används även ofta i en sk. infraröd bastu, vilket används mot smärta, depression m.m. När du står i direkt solljus och blir alldeles varm i kroppen, så är det infrarött ljus som absorberas från solen. Det är inte detsamma som vanligt ultraviolett ljus, som kan skada huden, vilket gör att det är ett skonsamt sätt för att behandla.

Infrarött ljus är detsamma som infraröda strålar som är långvågig strålningsvärme, som värmer områden, saker eller kroppsdelar utan att värma luften som finns omkring. Istället så absoreras värmen av materia och vätskor (alltså även våra kroppar).

Infrarött ljus används ofta inom brandkåren, eftersom rök är mer genomskinligt när du lyser med infrarött ljus. Används även i nattkameror, bildförstärkare samt värmedetektorer eftersom värmen är knuten tilll materian i din kropp, ej till luften omkring.

Det finns även material som beter sig bakvänt för infrarött ljusera används i tex linser eftersom de bryter ljusstrålar bakåt, där annan materia bryter dem framåt.

Jag tror att detta bara är början på MÅNGA nya tankessätt och användningsområden för ljus i största allmänhet. Senare forskning har påvisat att det är möjligt att saker går snabbare än ljusets hastighet.

I en forskningsstudie i Malmö genomfördes nyligen ett försök, där det visade sig att atomerna var så snabba, så att de transporterades mellan A och B så fort, så att de var tillbaka på A innan de ens hade startat!!!

LÄS MER…

Skriv under för att motverka barnmisshandel

2010 januari > fredag, januari-29-2010

Ja, kanske tror vi att barnmisshandel inte förekommer i vårt avlänga brunssås och svensson-land, men i de lugnaste vatten blåser oftast stormarna upp lite extra. Bakom den perfekta ytan finns sidor hos oss, där vi gärna glömmer våra barn, att de behöver kärlek, omtanke, värme, utrymme, aktivitet, lyhördhet och framförallt trygghet… SÅ, skriv på namnlistan för att motverka all form av barnmisshandel… :)

Följ länken nedan för mer info:
http://www.barnmisshandelavmyndighet.se/Frame.asp

LÄS MER…

Ftalater (mjukgörare) påverkar fostret under graviditeten!

2010 januari > fredag, januari-29-2010

Som ni kanske har läst här i bloggen, så gick jag en kurs inom miljögifter i höstas. Främst för att lära mig mer om miljögifternas inverkan på citronsyracykeln, nedbrytningen av protein, aminosyror och därmed även enzymer.

Ftalater påverkar således citronsyracykeln och vår matsmältning, då tillsammans med alla andra miljögifter såsom exempelvis parabenerna. Har även certifierat mig, så att jag kan ta miljögiftstester, då det är mer vanligt med förgiftning av miljögifter än vi tidigare trott!

Exempelvis, så kan man inte ha sina kanarifåglar i köket då du steker i en teflonpanna, eftersom de blir förgiftade och dör!

Jag fick just följande från min kollega Leif Östberg…

”Att ftalater (mjukgörare) har negativa hälsoeffekter har vi känt till länge och talat om inom funktionsmedicinen.

I det senaste numret av ”Enviromental Health Perspectives” tas risken med fosterskador upp vid användning av produkter som innehåller ftalater under graviditet. Ftalater finns i allt från plaster till hud- och hårvårdsprodukter.

Genom följande länk kan du ta del av rapporten:  
http://ehp03.niehs.nih.gov/article/fetchArticle.action?articleURI=info%3Adoi%2F10.1289%2Fehp.0901470

LÄS MER…

Maths Berlin, ny forskning visar att Tiomersal hämmar apornas hjärnor

2010 januari > torsdag, januari-28-2010

Idag tillkännagavs en ny forskningsstudie* där amerikanska forskare påvisar att foster till apor som har vaccinerats med Tiomersal också påvisar en tydlig hämning av hjärnans utveckling. Tiomersal innehåller etylkvicksilver, som är extremt giftigt och finns i flertalet vacciner. 
 
Maths Berlin, en av världens främsta kvicksilverforskare säger att studien har påvisats hans värsta farhågor med riskerna kring Tiomersal och att det används i vaccin.

– Den nya forskningsrapporten förstärker misstanken om att hjärnan hos människofoster kan hämmas i sin utveckling av Tiomersalet i vaccin som ges till modern. Det finns inte anledning att tro att barnens hjärnor är mindre känsliga för etylkvicksilver än apor, menar professor Berlin.

*Hewitson L, Houser LA, Stott C, Sackett G, Tomko JL, Atwood D, et al.  Delayed acquisition of neonatal reflexes in newborn primates receiving a thimerosal-containing hepatitis B vaccine: Influence of gestational age and birth weight. Neurotoxicology. Epub 2009 Oct 2.

LÄS MER…

Omega 3 skyddar hjärtsjukas celler

2010 januari > torsdag, januari-28-2010

Omega 3 skyddar cellerna mot att åldras på grund av att  telomererna. påvisar en ny studie som genomförts av nobelpristagaren Elizabeth Blackburn och hennes forskarteam.

Tidigare studier visar att omega-3-fettyror skyddar mot hjärt-kärlsjukdomar, främst då omega 3 kan minska åldrandet hos cellerna. Detta stöds av en ny studie från University of California, San Fransisco, USA, där bland annat, Elizabeth Blackburn, har mätt de vanligaste omega3-nivåer hos patienter med kranskärlssjukdomar. De har sedan undersökt sambandet medmängden av vita blodkropparns telomerer och förkortningen av cellernas ålder.

Telomerer finns längst ut på kromosomerna och fungerar som ett skyddande hölje. Telomerer förkortas varje gång cellen delar sig, vid stress eller annan fysisk påverkan som kan påskynda förkortningen. Längden av telomererna är därför en markör för biologisk ålder och det kan numera mätas i forskningssyfte.

LÄS MER…

Syntetiska multivitaminer kan ge obalanser, oxideringar och kemiska tillsatser!

2010 januari > torsdag, januari-28-2010

Miljontalsav världens människor frossar i syntetiska vitaminer och i Sverige kan vi stolt konstatera att vi har världens dyraste kiss, på grund av alla vitaminer och mineraler som vi kissar ut. Att det innebär onödiga kostnader, påfrestningar på våra reningsorgan och dessutom är en onaturlig tillförsel påpekas sällan. De ekonomi intressen som styr alla de kemiska produkter som tillhandhålls och de tillverkningsprocesser som hela tiden effektiviseras, är långt mycket mer styrande än vi ”vanliga konsumenter” ens kan föreställa oss.

Naturens egna resurser, med citronsyracykeln som stöd arbetar med att ge oss näring i form av naturliga vitaminer och mineraler som tillsammans ger en kedja av reaktioner. Alla mineraler, vitaminer, protein, fett och kolhydrater bryts ner, tas upp och förbrukas av kroppen i ett holistiskt perspektiv och för det behövs naturliga kombinationer där de alla samverkar. Så fort en av dem saknas eller är syntetisk, så påverkas upptaget till att bli nästintill obefintligt. Det finns också senare forskning som påvisar att flertalet syntetiska multivitaminpreparat oxiderar i kroppen och skapar mer problem än de motverkar. Samma sak gäller kapslar med fiskolja, som kan orsaka stora problem om de är härsknade av utgånget datum eller om de har förvarats i värme eller direkt solljus.

I syntetiska tabletter och tillskott, så har enstaka vitaminer isolerats från sin helhet, och tillhandahålls tillsammans med kemikalier, vilket är långt ifrån den naturliga kedja av näring som finns i vanlig mat och i en hel, komplett matkombination.

4 saker som är du behöver om syntetisk vitaminer och mineraler …

1. Allt i naturen är tänkt att ätas som hela grönsaker eller frukt och anledningen till det är att alla vitaminer, mineraler, antioxidanter och enzymer är förpackade av naturen för att verka tillsammans i en helhetskedja av reaktioner. Det är bara tillsammans som de ger maximalt upptag och en god hälsoeffekt.

2. Kroppen kan inte tillgodogöra sig syntetiska vitaminer och mineraler på samma sätt som naturlig näring. Senare tids forskning visar att ditt upptag är endast cirka 4-7 procent plus att du också får i dig ohälsosamma kemikalier, tillsammans med de syntetiska tillskotten.

3.Syntetiska vitaminer är fyllda med stora mängder av endast en eller flera vitaminer vilket kan skapa stora obalanser. Du behöver ha balans av alla olika vitaminer och mineraler, eftersom stora överskott kan ge problem i kroppen, istället för de positiva egenskaper som du vill ha del av.

4. Syntetisk tillskott kan ge sideeffekter, på grund av de kemikalier och onaturliga ingredienser som du också får i dig via preparaten.

LÄS MER…

Hälsa och mindfulness på snöiga vägar

2010 januari > torsdag, januari-28-2010

Bilkörning i snöstorm är en alldeles utmärkt lektion i mindfulness… ;) Du behöver ha fullständig koll på nuet, varenda sekund och minut!

Det som fascinerar mig mest med snöoväder och dimma, är att de som kör om i hög hastighet faktiskt har lika lite sikt som jag har. När jag funderade kring det, så kom jag fram till att jag är mer rädd om mitt liv än att jag kämpar för att vinna en kvart… :)

Men det kanske är en sådan insikt som kommer efter två hjärnblödningar. Efter en sådan upplevelse, så kör man sakta, använder hjälm när man cyklar, och skydd när man åker skridskor men framförallt, så respekterar man livet och gör det man kan för att hålla sig frisk och hel.

Så jag fortsätter åka sakta och ta omhand mig och mitt liv… Dessutom, så är alla andra också sena när det är sådant här väder!

Föreläsning om du kan äta dig pigg, frisk och stark!

2010 januari > onsdag, januari-27-2010

Nu i kväll har jag föreläst på ABF i Stockholm och det var en helt fantastisk och mycket intresserad skara som trotsade snöovädret och kom och lyssnade… De var så nyfikna, så vi hann köra nästan två timmar innan det ens gick att sticka in en paus. Jag ÄLSKAR sådana föreläsningar, eftersom det är så roligt när åhörarna ställer frågor. Det blir mer utmaning och då har jag verkligen chans att hjälpa dem på bästa sätt. 

Föreläsningen är en serie, som även tillhandahålls i Göteborg den 24 februari och i Malmö den 25 mars. Vi tog upp ämnen som:

– Antioxidanter och fria radikaler
– Kolestrol, fetter och fettets positiva inverkan
– Pigg hjärna med långsamma kolhydrater
– D-vitamin, depression och mörker
– Frisk tarm med mer bra bakterier, minskad mängd lektiner, antibiotika
– Skippa vete – glutenpeptider och läckande tarm
– Inflammationsdämpande mat, minskat socker och candida
–  PH-balanserande, alkalisk/basisk kost
– Naturlig, giftfri mat för rening och minskad belastning på organ som njure och lever.
– EKO, KRAV och skillnaderna rent hälsomässigt

LÄS MER…

Entrepreneur of the year!

2010 januari > tisdag, januari-26-2010

Nu är jag äntligen hemma efter NLP Trainern och skall förbereda morgondagens föreläsning för Wimab, i Stockholm. Sen är det snart dags för min yogalärarutbildning och nästa vecka´s kurs i PSYCH-K och terminsstarten av min kurs i basmedicin. Det är alltså en hel del kul som är på gång!

På fredag ska jag på bokrelease hemma hos Ebba Lindsö och nästa torsdag är det dags för Ernst & young´s gala ”Entrepreneur of the Year”. I år är den helt otroliga grundaren av Snö of Sweden, Lena Näslund, med i finalen för det fina priset som Årets Entreprenör.

Lena uppmärksammades nyligen i årets Beautiful Business-Award som drivs av Öhrlings PricewaterhouseCoopers, Driftig.nu och Tillväxtverket . Hon startade företaget efter flera års studier och valde företagsnamnet utan att egentligen veta för vad det var ämnat. Efter flera års import av olika produkter från bland annat Kina, så skapade hon den smyckekollektion som idag är är känd under varumärket ”Snö of Sweden”. 

Som nyfiken entreprenör, journalist och smyckesentusiast, så frågade jag Lena vad hon upplever som extra viktigt i entreprenörskap. Hon, liksom jag, drivs ju av en oerhört drivkraft inför att bygga, skapa och förgylla. Lena menade på att hennes styrka främst kommer från en gedigen grund ifrån hemmet, att hon har vågat fånga de möjligheter som getts samt at hon har en bra man och en driven försäljningschef.
 
Lena har ett  enormt engagemang, envishet och ett kommersiell driv, så hennes Sö of Sweden har nog bara sett sin början.. :) 

1 2 3
43 st på 3 sidor
FörstaSista