Kalender – våren/sommaren 2009

2009 januari > måndag, januari-26-2009

Här hittar du mina event, föreläsningar och utbildningar!

De inbokade event/föreläsningar/möten som är inofficiella ligger inte med i kalendern, vilket innebär att dagen/tiden redan kan vara bokad.

Fr.o.m. 2009 hänvisar jag vardagliga frågor till mina högra händer i respektive verksamhet., bortsett från:

Pigga Barn Webb (www.piggabarn.se)
Kostkoll (www.kostkoll.se)
Magenta PR (www.magnetapr.se

Om du vill boka en tid med mig, så når du mig lättast via mail: 
zarah@piggabarn.se eller på telefon 0704-464011

Varma hälsningar
Zarah Öberg

För att kika i kalendern, läs nedan:

LÄS MER…

Finanskrisen kan slänka sig i väggen ;-)

2009 januari > söndag, januari-18-2009

Finanskrisen kan slänga sig i väggen, inte sant? NU om någon gång är det tillfälle att agera, ligga steget före och se människors drivkrafter växa från ett uttorkat och nästan utdött ekollon till en stor, stark EK!!!


När livskrisen är ett faktum, så behövs ett socialt nätverk med vänner och familj. Det är de som fångar upp dig, peppar dig och ger dig styrkan att agera som om livet var fantastiskt… när du i själva verket vill somna om i åratal.


Även din hälsa sätts på prov när tiderna kräver en kropp i balans. Din mentala inställning behöver laddas med positiva ”jag kan”-termer, din kropp bör ha styrkan att hugga i, ett immunförsvar för att övervinna alla onödiga sjukdomar på naturlig väg, snarare än med en stor medicinburk.


Min vän Marcus har (liksom många andra) blivit av med sitt arbete och finanskrisens medförda rädsla för utveckling gör det svårt i hans jobbsökande. I hans blogg beskriver han det som att ALLA ställer den irriterande frågan: ”Hur går det med jobben?”


Frågeställningen kunde lika gärna vara: ”Hur går det med hälsan” till den som är sjuk eller ”Hur mår du” till någon som tillbringat en längre tid på sjukhuset. Vi människor har legitimerat vissa saker som okej att påpeka, medan vissa saker är helt förkastliga att ta i sin mun.


Ofta hör vi påståenden som: ”du som är så smal behöver äta upp dig” och ”akta så att du inte går in i väggen, det är inte värt det”


… snarare än…


”du som är så tjock skulle behöva äta mindre” och ”glöm inte att göra din dröm, inget annat är värt något”


Marcus inlägg är fyllt med humor, värme och frågor som fångar många människors tankar… För visst är vi många som känt oro inför morgondagen och dess avsikter, så varför inte tala om det från hjärtat istället för att bedriva skådespeleri?


Såhär känner jag:


… du ger dig ut på en motorväg, i en liten skruttig bil, det är kallt, halt, mörkt… !!! Du kör försiktigt för att inte slira till, åka av vägen, falla ur ramen, tappa fokus, bli sen… Ja ALLT som känns viktigt är att hålla sig på vägen…


MEN … inte någon gång reflekterar du kring vägens existens… Du kör, kör och kör… med en tro och fast beslutsamhet om att vägen finns där… Att den aldrig tar slut… och om den tar slut, så får du tecken som gör att du hinner vända, tänka om, fundera, ta ett beslut….


Kanske är vägen kurvig, lite hal och trist eller hoppig och skumpig… oavsett… så finns den där!!! Det är ALLTID lättare att ändra kurs på en bil med felinställd riktning än att sätta igång den bilen som står helt stilla.


Du kanske inte alltid känner att du gör det rätta, är på det ställe som känns rätt för dig, arbetar eller letar arbete inom de saker som känns viktiga för dig, umgås med rätt människor och/eller känner dig trygg, bestämd och smart …


MEN du GÖR någonting, ÄR på en plats du kan påverka, ARBETAR för världens framfart, UMGÅS med människor och lär dig både positiva och mindre positiva saker av dem OCH sist men inte minst… du har förmånen att KÄNNA,TYCKA och TÄNKA!!!

Prylgalet på Formex

2009 januari > torsdag, januari-15-2009

Idag är jag på Formex med Springcykel och försöker mingla runt bland alla härliga entreprenörer. På ett sätt fascineras jag över allas drivkrafter, eftersom det är människor som jobbar hårt för att importera, tillverka och/eller utveckla det som de brinner för. Dock, så är jag en människa som sätter aktivitet, rörelse och tillsammanstid i första rummet och gärna plockar bort allt som har med materialism att göra.


Men som egen företagare, vet jag hur hårt det är, hyser en oerhörd respekt för dessa människor, företag och förstår vidden av att synas i detta forum.


Vi på Springcykel har en liten monter i barnavdelningen och trots att det är lugn idag, så är det mysigt och roligt. Dagen började med pressmingel och lite nya saker dök upp på mitt bord. Det mest komiska var en söt liten älgreflex som jag genast skall ge till min lilla, sköra systerdotter Moa.


På plats träffade jag min vän inredningsglada Susanne på Kamelo. Hon importerar urhäftiga saker som jag bara älskar. Jag kommer så väl ihåg när vi skulle ha tjejmys innan entreprenörsgalan, och vi var hos henne. Jag blev helt betagen av en guldskimrande tavla med en ung Nelson Mandela.


Nu har jag fått i mig ekologisk lunch i mässans restaurang, tillsammans med min kompis Martin på firefly. Han är såååå grymt duktig, trevlig och han och hans kollegor är även mitt kvällssällskap.

NLP Practitioner – nästa steg i mitt liv

2009 januari > söndag, januari-11-2009

Som ni kanske vet, så är jag utbildad mental tränare sedan många, många år och har även KBT i utbildningsbagaget. Efter min erfarenhet från tiden som franschisetagare och och programrådsutvecklare för Itrim, har jag anammat mental träning och KBT i hela min levnadsstil och agerar dagligen utifrån dess grunder. Jag tycker att det är så fascinerande hur mycket en människa kan både prestera och minimera genom hjärnan och dess påverkan.


Ni vet att jag har läst som sjutton om cellstamsproduktioner, korsrelaterade övningar för att få ihop hjärnans båda hjärnhalvor och hur man på effektivaste sätt kan övervinna begränsningar genom målfokusering, visualisering och att ”tänka rätt.


Inte oväntat, så har mina ögon dragits mot NLP, som är nästa steg inom detta ”tänk” och nu har jag bestämt mig för att gå denna utbildning under våren. NLP är detsamma som:


Neurolingvistisk programmering som syftar på de tre mest inflytelserika komponenterna som är involverade i att skapa mänskliga upplevelser. Neurolingvistisk programmering beskriver den grundläggande samverkan som finns mellan vårt sinne och vårt språk.


– Neurologin – hur våra kroppar fungerar


– Språket – hur vi väljer att tolka och kommunicera med andra människor


– Vår ”programmering” – vilka modeller av världen vi väljer att skapa


Jag är så lycklig över utbildningen eftersom George och Ulrika på LivingNLP är otroligt kompetenta och ururhärliga människor. De var med när vi var ute på middag med Lets do it-gänget förra veckan och deras sätt är helt fantastiskt!


Med andra ord, så är jag färdigutbildad i slutet på mars… starkare och mer uppdaterad än aldrig förr. Ska bli intressant och otroligt utvecklande!

Min frukt har hållt i månader!?

2009 januari > lördag, januari-10-2009

Jag har gjort ett personligt experiment, där jag har lagt en paprika, ett par äpplen, två bananer, en gurka och en citron i kylen. Tillsammans med några ekologiskt odlade äpplen och citroner, så har mitt experiment pågått i ett par månader.


Till saken hör att jag var och handlade på en butik i Eskilstuna i slutet på oktober. Deras enda valmöjlighet var oekologiska ofräscha äpplen och illgula bananer, så jag köpte dem motvilligt. Dagen efter besökte jag en affär i Västerås som hade ett otroligt stort ekologiskt utbud, vilket gjorde att min idé föddes.


Den frukt som jag köpte dagen innan sparade jag i kylen tillsammans med liknande ekologiska alternativ för att se skillnaden. Inte helt överraskande, så är den besprutade frukten helt intakt och ser ut precis som när jag köpte den, bananerna är som alltid mörknade i skalet men går alldeles utmärkt att äta.


Även paprikan och gurkan är okej och citronerna är bara lite torkade i skalet. De ekologiska frukterna fick jag slänga efter en månad eftersom de blivit dåliga…


Minst sagt anmärkningsvärt… Prova gärna själva, så får ni ekologiska livsmedels positiva egenskaper svart på vitt…


Samma sak gäller mariekex, chips, kakor , bröd och ALLT ALLT annat som är smockat med socker, konserveringsmedel och härdade fetter. De fabriksproducerade alternativen håller flera år i er köksskåp, medan de hembakade blir dåliga efter en, två veckor. 


Tänk på att äta det som era kroppar kan bryta ner och det som är naturligt!


KRAM KRAM