Dags för äppelskörd!

2007 augusti > fredag, augusti-31-2007

Hej mina vänner!

Nu är det verkligen höst och det blåser lite snålblåst genom landet. Igår var det till och med kyla i luften. Och visst är det härligt när alla bär och frukter ÄNTLIGEN är mogna att användas. Ni kan läsa om våra tips på Pigga Barn och på Kostkoll finns tips om hur du minskar dina barns sockerintag. Glöm inte att anamma alla våra aktivitetstips på Familjetipset.se. Allt för att få en härligt höstig helg tillsammans! 

Mina senaste dagar har gått till att skriva, skriva och skriva… och det slog mig att anledningen till att min bloggar är så korta är att allt är så hemligt just nu. Alla mina nya samarbeten är på gång och kan inte ”släppas” innan lansering.

Just nu finns vi iallafall med i I form, Vi förldrar, ToppHälsa, Leva m.fl. och snart ska ni få se på grejer…

I helgen ska vi på en kryssning till Åland och planera hela hösten tillsammans mina kolegor Kristina, Magnus och Per. Så jag återkommer med alla (officiella planer)…

Ha en underbar helg kära vänner!
Zarah

Lego, Valio, SABA och Hipp är bäst!

2007 augusti > tisdag, augusti-28-2007

Godmorgon alla härliga vänner!

Jag bara måste börja med att tipsa om min och SABA´s superhärliga och inspirerande broschyr som vi släpper till veckan. Den handlar om hur underbart roligt det är att leva efter mottot.. lagom och sund hälsa… och inga pekpinnar SÅKLART!

Även jag och Hipp har gjort en kanonbra liten folder om ekologisk mat. Jag kämpar verkligen hårt för att informera, inspirera och motivera till att alla människor ska känna glädje inför allt som kännetecknar hälsa. Till min hjälp har jag ju världens bästa företag, tidningar och koncerner.

Jag träffade min samarbetspartner Valio igår och är helt begistrad av deras syn på saker och ting. De har verkligen valt att finnas vid min sida för att hjälpa barn och inget annat. Tänk om alla skulle prioritera barnhälsa på det sättet och bara kasta alla kommersiella baktankar för bara en kort sekund.

Måste förresten berätta att jag är ny leksaksrecensent på BRIO. Jag kommer att recensera och utvärdera deras leksaker, med förhoppning om att få fram ÄNNU bättre leksaker till alla Svenska Pigga Barn. Jag skriver även krönika i deras nyhetstidning…

Igår var jag på flera möten och insåg att anledningen till att mina bloggar blir lite tunna just nu är för att allt är hemligt hela tiden. Min vision om att jobba med de största innebär nämligen att jag är med i typ 20 inofficiella projekt. Magnus och Per bara skrattar åt alla mina halvkonstiga svar på saker  *ler* Men ni kommer snart att de resultatet!!!

Nu ska jag gå på min morgonpromenad och sedan ska jag till min lilla gråa pappa och titta på mitt inslag om Pigga Barn på Tv 4 nyhetsmorgon. Kanske lite konstig beskrivning eftersom min pappa är stor, vältränad och superduperlång. Han ser ut som en snäll björn (med silverhår… *skratt*… matchar mitt eviga glitter)

Sen är dagen smockad med möten ända tills sent, så uppdatering kommer säkerligen imorgon. Jag ska göra en hälsosam meny till en restaurang i Västerås, planera kampanjer med Eskilstuna Marknadsföring och träffa världens bästa barnombudsman … Sara  Stålhand. 

Kram och ha en galet underbar dag!
Zarah

Fotografering i solskenet

2007 augusti > lördag, augusti-25-2007

Hej mina vänner!

Gårdagen var  som sagt lite turbulent och efter en liten kvällspromenad somnade jag framför datorn vid 01-tiden. Imorse var jag uppe tidigt och gick till mitt älsklingsgym i hela världen… World Class (säger jag som jobbar med Friskis & Svettis, Feelgood och SATS *skratt*) Men jag har tränat där sedan jag var 15 år, så de känner mig utan och innan.

Efter träningen stack jag hem och bytte om inför min fotografering. Vi tog nya expertbilder som ska ligga på sajterna och finnas i alla mina tidningsartiklar. De gamla bilderna är såååå tråkiga och jag vill att min rosagalna stil ska ge energi till människor bara genom bilderna.

Nu ska jag svara på alla mina gulliga mail, äta min lins- och vildrisgryta och sen ska jag skriva, skriva och skriva… JAG ÄLSKAR ATT SKRIVA!!! och vet ni vad jag har börjat med nu då? Min homeopat har gett mig l-glutamin som smakar nästintill lika illa som alla örter.

L-glutamin är en aminosyra som produceras och förekommer i stora mängder i kroppen. Vanligtvis så täcks ditt behov av kroppens egna producering, men om du är sjuk, genomgår ”inre stress” , svälter eller har problem med upptag eller matspjälkning, så kan brister uppstå. Glutaminet ger bränsle till cellerna och kanon om du har brännskador, är sjuk, eller behöver hjälp med mag- och tarmsjukdomar.

Ja, nu äter jag aminosyran för att lugna min stackars kropp, så får vi se om den kan ta upp näringen efter det kanske. Mina vänner… nästa vecka händer det så mycket roligt, så ni skulle bara veta *ler* Tänk om ni kunde finnas med mig under en av mina kaosiga men helt underbara dagar.

Kram och ha en underbar lördagskväll!!
Zarah

Nu ska vi försätta jordens underverk i skugga *skratt*

2007 augusti > onsdag, augusti-22-2007

Nu ska jag berätta något så roligt… Per (min datakille och annonskille *ler*) har fått mail från en tjej som läst om honom i min blogg *skratt*. Det är faktiskt väldigt roligt att till och med mina arbetskamrater får läsarmail.

Idag har jag träffat Frida på Hipp och pratat om alla roliga saker vi ska göra tillsammans under hösten och vintern. Ni kan se fram emot gemensamma event, härlig Hippmat till alla Pigga Barn och en och annan rosa ballong. Ni vet att jag älskar slogans… *skratt*…. och jag kan bara samarbeta med folk som går att få ihop med våra namn i en slogan.

– Familjeliv med härligt Pigga Barn
– Pigga Barn för både stora&små
– Pigga Barn är Hippt

*skratt*

Nu är klockan kvart över midnatt och jag kom hem för bara 2 timmar sedan. Jag fastnade på min allra käraste restaurang. Det är så mysigt att sitta där och jobba och vår restaurangchef Mia är fantastisk.

Idag hade jag min 2-sidorsartikel i City… Superduperfin!  På eftermiddagen lanserade vi även mitt samarbete med Eskilstuna Kuriren. Titta och läs mer på: e-kuriren

Nu, kära vänner, sitter jag och uppdaterar alla sajter, mina kaosiga kalendrar och vi bygger även om vår engelska sajt Children in Shape. Idag insåg jag att min agenda är mer smockad än en badstrand  på en solskensstrålande julidag.

Men som min lilla Mia sa… Ur kaos skapades jorden!!! *skratt*

Och nu är det bara fullt ös som gäller. Stockholmscentret kommer inom de närmsta månaderna och sajterna är på plats (med superlim)

Tillsammans ska vi försätta jordens underverk i skugga… Häng på oss och hjälp oss att förändra, förbättra och utveckla!!! (Ödmjukt ??? *skratt*)

Kramelikram
Zarah  

Mina älskade Pigga Barn

2007 augusti > onsdag, augusti-22-2007

Hej mina vänner!

Här kommer kortet som jag lovade… Lilla syster yster och så jag i den rosa drömmen (överraskande.. *ler*)

Ni skulle ha sett minen på alla som såg mig kliva in i min rosa lilla älskade bil iklädd rosa diadem, rosa klänning och rosa skor. *skratt*

Lilla Moa var såååå söt med din vita klänning och rosaglittrande minihårspänne.

Tillbaka till verklligheten… Det finns ingenting som är härligare och roligare är att sitta och ”inreda” mina allra käraste sajter. (kanske att det skulle regna också, så det skulle vara mysigt samtidigt *ler*)

Både söndag och måndag kväll har gått åt till våra 2 sista sajter på Pigga Barn-portalen. På Kosttipset och Motionstipset hittar du roliga myter och fakta kring kost och motion. De är mer specifika och till skillnad från våra barnsajter, så har de mer toutch åt det vuxna hållet. Det är ju viktigt att föräldrar är bra förebilder och håller sin hälsa i form.

Måndagens lansering i City var minst sagt lyckad och många har mailat och sms:at. Idag kommer en ny artikel med hur du kommer igång på bästa sätt… Glöm inte att läsa City, så att du får ny motivation till vardagshälsan.

Igår var jag på nyhetsmorgon och pratade om bra mellanmål för alla pigga skolbarn. Risi frutti, minimorötter, körsbärstomater, osötad drickyoghurt eller godmorgonsmoothie är fantastiska energi- och näringskickers för att orka hela dagen.

Efter nyhetsmorgon åkte jag till vårt fina mysiga lilla gym som jag numera kallar det. ”Lilla gymmet”  eller Pigga Barn-huset *ler*. Våra mycket gulliga Pigga Barn-tjejer är superduktiga på att åka runt och sprida vårt budskap och alla dagis är lyriska över vår inbjudan att gympa utan kostnad. *skratt*

Jag och Magnus träffade även vår bankman, som för övrigt INTE är tråkig… *skratt* Det är bara alla runtomkring-grejer som är det. Jag är en tjej som alltid går minst 10 steg framför alla andra… Bra sätt för att inte köra över någon på vägen eller råka trampa någon på tårna… *ler*

Mina möten resten av dagen var ganska snabba och jag kommer verkligen på mig själv med att längta hem till sajterna. Jag undrar var det ska sluta… Nu har jag gjort 9 sajter på en månad och eftersom de är klara, så bara sprutar det ideér!

Nu ska jag iväg till Hipp och träffa snälla Frida…  Och idag lanseras min Fråga Zarah-tjänst på Eskilstuna Kuriren, men jag återkommer när jag kan hänvisa er vidare dit.

Ha en härlig dag kära ni
Kram Zarah

Lilla systeryster är bortgift!

2007 augusti > söndag, augusti-19-2007

Hej kära (och galna vänner… *ler*)

Här kommer en uppdatering för två dagar eftersom jag blev övertalad av mina kära mor att stanna ute i ödemarken över natten. Gårdagen var min lillasysters dag – och började redan halv åtta, då jag hämtade henne och bjöd på frukost på Statt i Eskilstuna.

Jag var som vanligt pigg och helt galet full av energi… Mina ben är dock inte vana vid att sitta still en hel dag, så som under morgondagen. Vi var på Hårdesign där hon fick sitt hår fixat och uppsatt av en urgullig tjej som heter Linda.

Efter 3 timmars småsnack (och rastlöst surfande på mobilen, såklart *ler*), så stack jag hem för att svida om till mina rosa tärnkläder. Hela jag och Moa var rosa och hon var så duktig i kyrkan. Hon hängde på min arm och var så söt som bara Moa kan vara… Kort kommer om en dag eller två. Det är såååå härligt med bröllop men det är kallt i kyrkor och det gillar jag inte. Bättre med en varm miljö i grönt eller brunt… alltså utomhus.

Har du inte tänkt på att de färger som ökar stress är svart och vit (även lila och röd *ler*)
Även kyla, stora rum och mycket plåttriga bilder är stressande för oss människor. Detta innebär alltså att ett kyrkligt bröllop är heöt galet ur pedagogiskt perspektiv. Tå att tänkas på!

Bröllopsfesten var i en liten sommarstugeby i Malmköping (strax utanför Eskilstuna… ). Kvällen bjöd på helt underbara, roliga människor, varma tal och MYCKET skratt.

Idag på morgonen öppnade de sina presenter och vi åt tillsammans. Maten var helt klart godkänd och ur hälsosynpunkt så kan jag konstatera att jag för en gångs skull kunde äta ordentligt. Det är nästan alltid omöjligt på fester…

Nu har jag precis varit ute och ätit … och ska skriva 2 deadlines och surfa in och svara på alla hysteriskt många frågor på familjeliv. Imorgon utbildar jag Sala kommuns pedagogiska personal hela dagen och det blir säkert helt fantastiskt roligt.

Kram och sussa sött!
Tingeling     

Galen dag med 9 möten!

2007 augusti > torsdag, augusti-16-2007

Åhhh vad jag älskar härliga regnrusk…

Sitter hemma med en kopp varmt (och hemmagjort) fänkålsté. Det luktar underbart, smakar ännu bättre och är fantastiskt för kroppen.

Idag har jag tillbringat hela min dag på min allra käraste restaurang tillsammans med MÅNGA inspirerande möten.

Min morgon började med ett telefonmöte med min mysiga kollega Karin på Stora och små ang. våra nya tidningar.

Vid 9.00 träffade jag min kollega från Green n Lean – Joakim. Han är så rolig och lite halvt affärsmässig… men ändå inte. Nu är våra konsumentförpackningar och det är med glädje som vi kan lansera dem om ett par veckor.

Min vision i livet är ju inte bara att berätta vad som är bra för kroppen… utan även inspirera till nytänk, motivation, aktiviteter och produkter som främjar hälsan. Tänk, jag undrar ofta jur jag skulle må om jag inte hade det tänket i min ryggmärg – min tarmsjukdom är ju väldigt svår.

Min lunch tillbringade jag med Åsa och Josef som är våra härliga, supergoa delägare i Stockholm. Efter det hade vi möten med en till ägare och jag och Magnus käkade ihop innan mötet med Kristina och Per.

Nu är jag hemma med min lilla tekopp och klockan är 23.50… lång dag som vanligt men jösses vad det händer grejer. Varje dag är som en överraskning, då det tillkommer samarbeten, härliga människor, ideér och framförallt eldsjälar som vill finnas vid min sida.

Livet är som ett stort fyrverkeri och underverk…  med rosa stjärnor…
Kramar i massor från lilla Tingeling

Pigga Barn på Familjeliv, Eskilstuna Kuriren, City och Västerås tidning

2007 augusti > onsdag, augusti-15-2007

Nyss hemkommen från min lilla lillasysters möhippa. Men först ska jag berätta om min lite halvmärkliga dag. Min förmiddag gick åt till att svara på mail… eftersom jag hade fått nästan 800!!!!! stycken. På min hotmail har jag 2067 obesvarade mail, fast det beror iuförsig på att jag inte har svarat på de senaste veckorna. SÅ… har ni skickat ett mail dit, så är sammolikheten stor att jag inte kan svara *ler*

Nu har vi lanserat mitt samarbete med familjeliv och mer än 10.000 personer tittade på mina Pigga Barn-sidor på bara ett dygn… såååå häftigt.

Nästa vecka lanseras min Fråga Zarah-tjänst på Eskilstuna Kuriren och mitt receptsamarbete med Västerås tidning. Läs mer på: Receptkoll

Vi får ju inte heller glömma mina kollegor på City som lanserar min tjänst på både måndag och onsdag. Det ska bli kanonkul att se hur reportagen blir. Jag är säker på att det kommer bli kanonbra, verkligen!

Imorgon är en hektisk dag med 9 möten inbokade. Jag ska träffa Joakim angående Green n Lean, Pierre om ekologisk odling, Magnus om alla center, Åsa och Josef om Sthlms-centret som är på G, Anna på The Little Gym och Mikael och Kristina angående Webben. Och efter det, så ska jag ordna med grejer till min lillasysters bröllop. Jag har gjort hennes bröllopssmycken och måste se så att allt är som det ska med klänningar o.s.v.

Ikväll fick hon spela in en skiva i en studio som ligger i Eskilstuna. Hon är riktigt grym på att sjunga faktiskt. Sen stack vi på SPA för att avsluta kvällen på Papas Tapas – en mexikansk restaurang. Klockan är nu 00.45 och jag ska upp om 5 timmar, så jag hinner inte skriva mer idag. Ska lägga in texter också, innan jag är klar… Motionstipset är ju snart klar. Sajten blir grym och inte alls liknande de som vi har gjort tidigare.

Fick flera mail idag från folk som berömmer sajternas värme och roliga upplägg. Kul!!!

Kram kram, kära vänner
Zarah

Rosa telefoner

2007 augusti > tisdag, augusti-14-2007

My pink darlings… What a day…

Började min morgon på nyhetsmorgon och pratade om bukfetma, kalaskula, ölmage eller vad det nu kan kallas *ler*

Har svarat på alla mina mail som bara rasar in (min mailbox kraschade igår… *skratt*) och håller på med våra 2 sista lanseringar kosttipset och kosttipset som kommer inom några dagar.

Jag och Magnus var precis på Feelgood och träffade Malin för att diskutera vårt samarbete som kommer bli toppen… Tro mig! Och jag är sååå glad över centrets nya rosa telefoner. Visst är den fiiiiiin…………….

Snart kommer ”Världens bästa Jessika” från Västerås tidning på besök.

Superduper

Kram från lilla mig

Snurrig dag i 3 städer!

2007 augusti > måndag, augusti-13-2007

Kära, kära vänner!!!

I natt blev vi klara med våra nya bebisar till Pigga Barn-portalen…. Friska Barn som handlar om hur man får sjuka barn att känna sid friska och Receptkoll , dit du kan skicka dina gamla vanliga recept och få dem omgjorda till hälsosamma, laktos-, socker- och glutenfria alternativ.

Nu finns alltså alla våra sajter på menyramen … även de 3 som kommer under de närmaste veckorna.

Igår broderade jag Pigga Barn-tofflor till min kollega Magnus som fyller 34 år idag. Som ni vet, så älskar jag ju att designa smycken och självklart slipper han inte undan mina lustiga presenter *ler*!

De blev superfina, rosa och självklart var de smyckade med swarowskikristaller.

Imorse var jag på banken och träffade Per. Han har verkligen varit toppenbra mot både mig och Magnus, så jag rekommenderar Nordea i Västerås med stora ovationer. *ler*

Efter banken, så letade jag och Magnus profilkläder som jag ska brodera… och sedan åkte jag till nästa stad för att träffa en kille på en tidning (OJ… så hemligt det lät *ler*).

Det var ett roligt möte eftersom vi redan visste precis hur vi vill samarbeta och det kommer igång redan nästa vecka. Jag gillar ju snabba puckar!!!

Nu på eftermiddagen har jag haft total kaos, då vi lanserade mig som kost- och barnrådgivare på familjeliv (en gigantisk mötesplats för familjer dvs; community). Jag vet inte ens hur många mail jag har svarat på under eftermiddagen/kvällen men tillsammans med min mail, så är det en bra bit över 250 stycken. *skratt*

Men… men… vad gör man inte för alla rådvilla föräldar! Nu finns Pigga Barn som en stående kategori hos familjeliv och där finns lilla jag och hälsoinspirerar… (hihi) Och det är sååååååå roligt… och jag tycker så mycket om att samarbeta med Pernilla, Charlotte och Patrik. Nya samarbeten är det bästa jag vet (Nygammalt är det iförsig… )

Nu ska jag skriva 2 artiklar och sen ska jag nog sova lite (klockan är redan 20.30) … och jag ska ju jag till nyhetsmorgon tidigt i ottan.

Ha en underbar kväll, så hörs vi imorgon

Kram från er MYCKET glada Zarah

Har du elitkoll på barnen?

2007 augusti > söndag, augusti-12-2007

Nu, mina allra käraste vänner, så finns elitkoll på plats. Den är superduperpedagogisk och det är min förhoppning att den ska hjälpa all personal inför träning, rörelse och aktivitet. Under gårdagen lade jag in texter och skrev klar all info till elitkoll… men även till mina andra 2 sajer som är på G.

De kommer under sena kvällen och ska vara på plats på menyramen senast under morgondagen. Spännande va? Det händer grejer varje sekund. *ler*

Vet ni… jag har ju glömt att berätta att jag ska vara brudtärna på lördag. Min syster gifter sig med sin revyspelande Per och jag ska vara rosa, glittrande och bara ta hand om alla barn. Min syster har fått dagen som ”sin dag” och jag kommer att vara med som den rosa Tingeling som jag är…. Hela dagen är hennes och jag ska passa upp på henne såsom i amerikanska filmer. *ler* 

På bröllopet ska jag bära min älskling i hela världen… Moa… (syrrans ädelsten)

Barnpassningen ska bli superkul och jag och barnen ska blåsa såpbubblor, leka med play-doh, hitta på kluriga lekar och springa oss varma.

Nu ska jag fortsätta knacka igång sajterna med mer text…………. Ville bara rapportera från IT-bunkern. *skratt* 

Ha en superhärlig kväll
Kram Tingeling

Lek i regnrusket!

2007 augusti > fredag, augusti-10-2007

Visst är det superdupermysigt med regnrusk? ÄVEN om du är ut
omhus…

Jag har alltid älskat när regnet öser ner och går gärna både utan paraply och utan regnjacka (galen som vanligt *ler*)

Mitt bästa regntips är att dra ut barnen i regnslasket och hoppa och skutta tillsammans i de sommarvarma vattenpölarna.

Idag har solen varit ett minne blott, men det har verkligen inte gjort något i min redan strålande tillvaro…

Hela min lunch och halva eftermiddagen tillbringade jag med supersnälla Pernilla, Patrik, Johan och Johan på familjeliv. De är verkligen urmysiga allihop. Skriver mer om vårt samarbete på måndag när vår nya grej lanseras ;-)

Ikväll ska jag skriva ALLT jag kan om överviktiga barn… för det är så VIKTIGT *skratt*.

Och på söndag, kära vänner, får ni komma till Skansen och sjunga med oss på Barnens allsång! Det är minst sagt fullt hus hela helgen med Öppet Hus på centret, möte med vår Stockholmspersonal, barnens skrålande timme *ler* på Skansen och 2 sajter som ska lanseras.

Åhhhhhhhhhh…. vad jag älskar att alla är tillbaka från semestern. Nu kan jag äntligen fortsätta missionera i alla mina underbara forum och kanaler…

Litet tips! Läs min artikeln om stress i Vårt Södermalm, Vårt Kungsholmen, Vi i Vasastan och Östermalmsnytt… samt min och Magnus artikel i Västerås tidning. Även Leva, Föräldar och barn, Stora och små och ToppHälsa kommer nästa vecka.

… och förresten… Visst är lilla Pigga Barn-huset supersött på menyn? Jag är såååå nöjd med det!

Kram från lilla glittriga Tingeling…

Pigga Barn-märkning

2007 augusti > torsdag, augusti-9-2007

Nu är det så varmt, så jag nästan smälter bort… Om inte annat, så tänker jag mer än någonsin på mina kära barn i Afrika. Vill åka dit NU!

Idag har jag hållt på med min sajt som berör sjuka barn och motiverar dem till att se friskheten i deras sjukdom. *ler* Hoppas ni förstod vad jag menar!?! Förutom dettta, så sitter jag just nu och väntar på att vårt webbhotell ska åtgärda ett fel som skett i Danmark.

Jag har startat en rolig grej tillsammans med leksaksföretaget Lekmer

Tillsammans ska vi påverka och utveckla barn- och familjemarknaden genom att lyfta fram de produkter som aktiverar, inspirerar och utvecklar Sveriges barn.

Detta kommer att ta form genom en Pigga Barn-märkning som visar på den hälsosamma nyttan med enskilda barnartiklar/livsmedel.

Håll utkik efter symbolen här till höger! Ni kommer att få mer information imorgon…

Nu ska jag göra en vattenmelondrink som en antioxidantbomb och för att få vatten i värmeslaget!

Kram, så hörs vi snart!
Zarah

Snacka om smart Play-doh-lösning

2007 augusti > onsdag, augusti-8-2007

Nu har jag varit hos min allra sötaste Moa på hennes 1-årsdag. Hon och jag lekte nästan hela tiden och 5-åriga lilla Alva var stormförtjust eftersom hon hade sett mina matlagningsdvd:er.

Gav lite Play-doh till Alva… Jag fick prover från Anna-Lena på JMW (Relambyrå på Kungsgatan) när hon och jag lunchade för ett par dagar sedan. Och OJ… vilken succé!

Vi lekte med Play-doh för fulla muggar och när vi var klara så lade vi in leran i en liten kupa som håller leran mjuk till nästa lektillfälle. MYCKET SMART!Hur som helst, så ska jag jobba vidare nu!

Ville bara visa ett underbart kort på underverket Moa!

Ska ta hand om henne på syrrans bröllop om två veckor. Har anordnar barnpassning (såklart *skratt*)

Är hellre med barnen än med alla vuxna!

1 2 3
36 st på 3 sidor
FörstaSista